Alți doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova au depus la CEC dosarele privind înregistrarea grupurilor de inițiativă. Este vorba despre deputatul Vasile Bolea și fostul deputat Alexandru Arseni, care vor să candideze independent. Comisia Electorală Centrală a înregistrat până acum 11 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaților. Două dosare au fost respinse.

Publicat:26.08.2024, 19:51

Deputatul Vasile Bolea a venit astăzi la Comisia Electorală Centrală după ce și-a constituit grupul de inițiativă.

Vasile BOLEA, POTENȚIAL CANDIDAT INDEPENDENT LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE: ”Colegii mei care au intrat în acest grup de inițiativă urmează să colecteze 25 de mii de semnături. Suntem gata, suntem în așteptare și eu cred că vom izbuti în scurt timp acest lucru să-l facem.”

Tot astăzi în calitate de candidat independent a depus actele la CEC și fostul deputat în primul Parlament, Alexandru Arseni. Azi Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupurile de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidaților: Victoria Furtună și Andrei Năstase. 

Săptămâna trecută CEC a înregistrat 9 grupuri de inițiativă. Două dosare au fost respinse. Termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă este 31 august, inclusiv. Alegerile prezidențiale vor avea loc pe data de 20 octombrie, în aceeași zi cu referendumul privind aderarea la UE.