A fost coada astazi dimineata la Palatul Republicii. Sute de oameni s-au adunat acolo inca de la prima ora pentru a-si administra a doua doza a vaccinului Sputnik-V. Spun ca sunt multumiti ca s-au imunizat si ii indeamna si pe ceilalti sa o faca. In doaar cateva ore, putin peste patru mii de persoane au fost vaccinate, mai repede decat alte dati, spun coordonatorii campaniei de vaccinare, deoarece au fost implicati mai multi medici.

Publicat:17.07.2021, 16:00

La o ora de la startul maratonului, in fata Palatului Republicii deja se formase o coada imensa. Pentru a evita caldura de peste zi, oamenii au venit dis de dimineata la rapel.

“Sputnik, sputnik. 

"A doua doza de Sputnik."

"Cu Sputnik.” 

Afara, voluntarii ii indemnau pe cei veniti la maraton, sa pastreze distanta intre ei si sa poarte mastile de protectie. Ulterior, inainte de a intra in interior fiecare si-a dezinfectat mainile. 

“O secunda asteptam. Trei persoane merg in partea stanga se apropie de operatorul care este liber.”

“ - Ati venit de dimineata, de ce?

- Pentru ca se ridica soarele soarele si o sa fie foarte greu afara.”

Acum ca este complet imunizata Galina spune ca se simte in siguranta si ii indeamna si pe cei care inca nu s-au vaccinat, sa o faca.

“Sunt constienta ca trebuie sa ne vaccinam. Ma simt bine, totul este ok.”

Iar Lilia, desi are administrate deja ambele doze, spune ca va respecta in continuare toate masurile antiepidemice. 

“Voi munci, asa cum am muncit. Voi purta masca de protectie, pentru ca asa se recomanda. Vom astepta pana la 70% din populatie se va imuniza si nu conteza cu ce preparat.”

Iar responsabilii de imunizare, desi au muncit astazi la foc continuu spun ca sunt gata sa vaccineze oricat va fi nevoie, doar pentru ca populatia sa fie protejata impotriva virusului.

“ - Nu ati obosit?

- Nu. Cu cat mai mult de lucru, cu atat mai bine.

- Mai aveti puteri pentru toata ziua?

- Cat o sa fie nevoie, atat o sa muncim.”

De aceasta data au pus umarul la vaccinarea populatiei peste 200 de asistenti medicali, dublu fata de maratoanele organizate anterior. 

Andreea IRICIUC, REPORTER PRO TV:“ La doua ore de cand s-a dat start administratii rapelului cu Sputnik V aici, la Palatul Republicii, peste 2500 de persoane deja s-au imunizat. Dupa cum puteti observa, din numarul mare de persoane care era la deschiderea maratonului, acum sunt doar cativa.”

Oleg CRUDU, COORDONATORUL MARATONULUI DE VACCINARE:“Capacitatea este de peste o mie de persoane pe ora. 00.16 Se face doar rapelul, a doua doza a vaccinului Sputnik. Vor fi vaccinati patru mii de cetateni, care au primit prima doza cu trei saptamani in urma.”

Maratonul de vaccinare cu a doua doza de Sputnik V a inceput astazi la ora 6:30 si s-a incheiat la orele 18. 30 de linii de imunizare si peste 250 de cadre medicale s-au implicat in procesul de organizare.