Viata desprinsa dintr-o alta realitate, in centrul capitalei. Sub podul Viaduct isi traieste o comunitate de oameni, care a renuntat la urbanism si creste pasari si animale in inima orasului. Nici zgomotul traficului nu-i mai deranjeaza pe localnicii, care spun ca s-au obisnuit.

Publicat:02.12.2023, 08:33

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV:“Aici, sub podul viaduct, viata pare desprinsa dintr-o alta realitate. Cele cateva gospodarii, duc o viata ca la tara, cu animale si pasari domestice in curte. Oamenii spun ca traiesc ca intr-o comunitate si nici nu mai aud zgomotul orasului.”

Ca intr-un sat mic, doar ca in centrul capitalei, in una cele cateva case de sub pod, traieste matusa Antonina. Acum 30 de ani, femeia si-a construit o locuinta modesta si creste cateva de capre, care-i tin de urat.

Antonina TUDOR, LOCUITOARE A CAPITALEI:  “Ma scol la ora 6 si ma culc la 12. Le dau mancare, le strang, le caut.”

Femeia spune ca nu-i deloc usor sa cresti capre in capitala, insa o face de nevoie. 
Ea traieste din pensia sa de putin peste 3 mii de lei, asa ca mai castig un bani, vanzand lapte de capra.

Antonina TUDOR, LOCUITOARE A CAPITALEI: “Nu-mi ajunge la nimic. Daca n-as tinea capre, as muri de foame. Chiar si cu compensatia pe lemne, de 800 de lei, este o nimica toata.”

Desi traieste in centrul Chisinaului, greutatile sunt departe de viata de oras. Locuinta sa nu are nici gaz si nici apa centralizata, asa ca matusa Antonina, la ai sai 72 de ani, strange lemne de foc din paduricea din preajma.

Antonina TUDOR, LOCUITOARE A CAPITALEI:  “Strang crengute de prin parc si le pun langa gard sa se usuce. Cu ele facem focul. Lemnele sunt foarte scumpe.”

Nici n-ai zice ca e centrul capitalei daca privesti si celelalte gospodarii. In curtile oamenilor am surprins curcani, gaini si cocosi, chiar si sere cu legume.

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV:  “De sus, de pe pod, cele cateva case parca s-ar afla intr-o vagauna. Inconjurata de blocuri moderne si aglomeratia in trafic aceasta zona din centrul capitalei isi are propriul curs.”

Antonina TUDOR, LOCUITOARE A CAPITALEI:  “Nu depindem de nimic. La apartamente iti bate dintr-o parte, colo se striga, altul plange, dar aici avem liniste. Si vecinii sunt foarte buni. In caz de ceva, ne ajutam.”

Oamenii de sub pod s-au obisnuit, atat cu blocurile uriase care se inalta de jur imprejur, cat si cu zgomotul continuu.

“Noi ne-am deprins.”

Podul Viaduct, care uneste sectoarele Centru si Botanica, a fost dat in exploatare in anul 1989. Sub pod pot fi suprinse zeci de locuinte, contruite in acea perioada.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.