Tanara care a ramas fara picioare in urma unui grav accident, produs acum doua saptamani in capitala, si-a revenit si se simte mai bine. A suportat doua interventii chirurgicale si urmeaza luni intregi de reabilitare. Perioada dificila prin care trece, insa, nu a facut-o sa renunte la visuri. Spune ca a primit o a doua sansa la viata, iar dorinta ei puternica de a trai a mobilizat o multime de oameni care sunt gata sa-i ofere ajutor.

Publicat:21.02.2023, 22:09

Ceea ce nu te omoara, te face mai puternic. De asta este convinsa Marcela, tanara care a ramas fara picioare dupa un accident grav produs acum doua saptamani in capitala. Tanara a suportat doua interventii chirurgicale si are in fata o perioada lunga de reabilitare. Dar greutatile nu o sperie si crede ca a primit o a doua sansa la viata. Dorinta ei puternica de a trai a mobilizat o multime de oameni care sunt gata sa-i ofere ajutor.

Marcela PALADI:Ma simt putin mai bine deja, normalitatea voastra – pentru mine fiecare zi e o provocare si o batalie pe care o castig.”

Asa a inceput a treia saptamana de lupta a Marcelei Paladi. Ieri tanara a reusit sa stea in pozitie asezata si sa faca o mica plimbare prin holul spitalului.

Marcela PALADI:„In sfarsit am dormit prima noapte, din atatea nopti. Doua saptamani am stat la pat, nu m-am miscat deloc. Nu doresc nimanui. Dar cineva mi-a oferit un portret si eu m-am ridicat, a fost o minune. Toti au inceput sa lacrimeze.”

Iar puterea ei isi are radacinile din sustinerea oamenilor care ii sunt alaturi cu un gand bun.

Marcela PALADI: Daca as putea sa ofer o farama din mine pentru fiecare, ca fiecare sa simta cat sunt de multumita si coplesita de emotii. Este de nedescris. Eu nu m-am asteptat ca oamenii vor fi atat de receptivi.”

Pe data de 6 februarie Marcela a devenit victima unui grav accident produs pe bulevardul Dacia din capitala.

Livia PALADI, SORA MARCELEI:Masina in care se afla Marcela a derapat putin. Si era pe banda de mijloc. Cand a avut loc al doilea impact s-a oprit in Marcela.”

Tanara a fost strivita si blocata intre doua automobile, iar in urma impactului a ramas fara picioare. Primul ajutor i-a fost acordat de un trecator.

Livia PALADI, SORA MARCELEI: „Mihai e un baiat care a avut curajul sa se apropie, si-a scos centura i-a indemnat pe altii sa faca la fel, pentru a-i opri hemoragia. El i-a acordat primul ajutor si Marcela este bine datorita lui.”

Au urmat interventii complicate la Institutul de Medicina Urgenta din capitala, iar medicii au reusit sa-i salveze viata.

Vitalie TOCARCIUC, SEF SECTIE ORTOPEDIE:Pacienta a suportat doua interventii si ulterior a mai avut loc inca una de reconstructie. 02.36 Suntem in faza cand se cicatrizeaza plagile. Va fi o perioada scurta de recuperare si apoi, la o luna jumatate doua poate merge la specialisti pentru protezareamembrelor.”

Marcela PALADI:„Am avut zile foarte dureroase. In acelasi timp ma bucur ca durerile au persistat, nu a fost atinsa coloana, nervii. Lupt cu mine, castig in fata durerilor. Medicul este multumit, mereu glumeste ca in curand alergam.”

Livia PALADI, SORA MARCELEI:Ea a deschis ochii foarte repede, a doua zi dupa interventie, a fost foarte pozitiva. A cerut mai intai mancare, apoi carti.”

Pe 14 februarie Marcela a decis sa scrie o postare pe pagina sa de facebook in care a descris tot ce a trait si a oferit un sfat.

Marcela PALADI:„Intr-o zi si candva, aceste doua cuvinte nu mai au valoare. Darul de a trai, care este cel mai frumos dar.”

In urma acestui mesaj, au urmat sute de apeluri de sustinere, precum si donatii pentru tratamentul de care are nevoie.

Livia PALADI, SORA MARCELEI:„Din toate colturile lumii, multi sunt cu noi. Noi am avut speranta ca lumea se va mobiliza, dar nu atat de mult. Imi pare rau ca trebuie sa se intampla asa o tragedie de mare ca sa realizam ca putem fi buni, ne putem mobiliza si ajuta.”

Marcela s-a nascut fara un rinichi, iar de-a lungul vietii a demonstrat ca este o luptatoare si o invingatoare. O demonstreaza si acum.

Marcela PALADI: Cred ca avand credinta, putem castiga orice greutate si nu e doar in Dumnezeu, ci in propriile forte.”

Inainte de accident, tanara, fosta dansatoare, a lucrat intr-o companie de logistica. Marcela e sigura ca a primit o a doua sansa si lupta pentru viata si pentru un nou vis – sa scrie o carte. Acum urmeaza o perioada lunga de reabilitare, iar cu ajutorul unor proteze moderne, Marcela ar putea merge din nou.

Livia PALADI, SORA MARCELEI: „Acum primim si mai mult ajutor, ne indruma si spre Israel. Lumea chiar vrea sa ajute, jos palaria pentru toti!”

Familia a deschis un cont pe numele Marcelei. Persoanele care vor sa o ajute, pot gasi datele pe pagina sa de facebook si pe site-ul protv.md. Intre timp politia continua acheta, iar soferul care a lovit-o pe Viaduct este cercetat in libertate.

EURO
Marcela Molesteanu
Nr. Card: 5188 9402 8819 0549
BIC: MOLDMD2X334
IBAN: MD33ML000002259A34608081

USD
Marcela Molesteanu
Nr. Card: 4028 1202 5574 4878
BIC: MOLDMD2X334
IBAN: MD21ML000002259A34608103

MDL
Marcela Molesteanu
Nr. Card: 4028 1202 6852 2477
BIC: MOLDMD2X334
IBAN: MD75ML000002259A34608101

Lire Sterline 
HSBC
L Paladi
40-28-06
54682491

PAYPAL: palladimarcela@gmail.com
REVOLUT: @marcellam

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.