Abia in a saptea zi de proteste, ministrul agriculturii a venit cu o reactie. Intr-un briefing de presa, Vladimir Bolea a recapitulat masurile intreprinse anterior de autoritati pentru a sprijini agricultorii, fara a spune daca exista un plan sau solutii care ar satisface revendicarile de acum ale fermierilor. Acesta a dat asigurari ca va merge la discutii cu agricultorii, dar nu a mentionat cand anume.

Publicat:13.02.2024, 18:03

Vladimir BOLEA, MINISTRUL AGRICULTURII:  „La ministerul Agriculturii inca nu a ajuns nicio solicitare din partea agricultorilor ca sa fie foarte clar si noi suntem in asteptare ca sa va putem raspunde, sa vedem despre ce este vorba in general. Toti producatorii de cereale sunt intr-o situatie complicata chiar si cei care au avut roada foarte mare din cauza preturilor, preturile s-au prabusit din cauza razboiului."

Asa a comentat ministrul agriculturii protestele fermierilor care ies cu tractoarele pentru a saptea zi la rand. Asadar, Bolea nu a vorbit despre solutiile pentru revendicarile fermierilor. A mentionat, in schimb, ce au facut autoritatile pana acum.

Vladimir BOLEA, MINISTRUL AGRICULTURII:  „Bani care au fost repartizati la 2161 de agricultori micro si mici, cate 1200 de lei pe hectar. Bani care au intrat integral in conturile din RM la etapa actuala.”

Si a tinut sa aminteasca despre alti 50 de milioane de lei promisi agricultorilor din sudul tarii, afectati de seceta de anul trecut.

Vladimir BOLEA, MINISTRUL AGRICULTURII:  „Noi am facut vizite in raionul Cahul si Causeni unde ne-am intalnit cu acesti agricultori si am stabilit aceasta problematica. Pe parcursul anilor 2020-2023 prin intermediul AIPA, Guvernul RM a acordat suma agricultorilor din RM, suma totala de 5 miliarde 940 milioane de lei.”

Cat despre motorina oferita gratuit de Romania si promisa inca anul trecut, ministrul spune ca va ajunge in tara...in curand.

Vladimir BOLEA, MINISTRUL AGRICULTURII:  „Motorina din Romania urmeaza sa fie livrata din Romania in Republica Moldova.”

Vladimir Bolea a mai declarat ca va merge la discutii cu agricultorii, cand, insa, nu a precizat.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.