Ministerul Educației și Cercetării implementează mai multe măsuri pentru a promova educația multilingvă, asigurând integrarea minorităților etnice din Republica Moldova. Programul de implementare a Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice în Republica Moldova a fost discutat în cadrul unei ședințe a Grupului de lucru interinstituțional, organizată de MEC.
„Implementarea acestui Program contribuie nu doar la respectarea drepturilor minorităților naționale, ci și la întărirea dialogului intercultural și la promovarea unei educații bazate pe diversitate și toleranță”, a spus secretarul de stat Valentina Olaru.
Printre măsurile instituite de către MEC, se numără: editarea și distribuirea a peste 12 mii de manuale în limbile minorităților naționale, creșterea numărului de ore dedicate studiului limbii materne, conform Planului-cadru 2024-2025, extinderea Programului Național privind învățarea limbii române de către minoritățile naționale și crearea unor clase model pentru predarea limbii române în 2 școli alolingve din Tvardița și Valea Perjei, dotate cu mobilier modern și materiale didactice.
De asemenea, a fost elaborat un curriculum pentru disciplina „Istoria, tradițiile și cultura popoarelor” pentru clasele V-IX, iar în mai multe instituții de învățământ din țară se desfășoară Săptămâna istoriei și culturii romilor (în luna aprilie) și Săptămâna istoriei și culturii bulgarilor (în luna octombrie).
Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.