Motoare, viteză și multă adrenalină la cursele de mașini defășurate astăzi în capitală. Zeci de pasionați de raliurii au făcut un adevarat spectacol și au demonstrat caii putere de sub capote. De la eveniment nu au lipsit spectatorii.

Publicat:15.06.2024, 18:57

Sub podul de la Telecentru au răsunat astăzi motoarele, în timp ce șoferii se aliniau la linia de start.

Participanții n-au ezitat să își etaleze exemplarele de mașini, pregătite pentru raliu. Andrei, de exemplu, a venit la volanul unui BMW M3 competition, participând în premieră la o asemenea cursă.

Andrei OSOIANU, PARTICIPANT:  „Are 8 viteze, vreo 750 de cai putere, salon de piele, cum se spune, full packet. Sunt pasionat din copilărie, toată viața sunt legat de mașini. La fel și tatăl meu, fiul meu, din generație în generație.”

Ca să simtă adrenalina mai bine, Alexandru a venit la volanul unei decapotabile.

Alexandru, PARTICIPANT:  „E un BMW de 300 de cai putere, modificată în România. Îmi place foarte mult.

Natalia GÎNGA, REPORTER PRO TV:  „La cursă participă și mașini de colecție. De exemplu acest Opel Speedster, din 2003, cu 200 de cai putere, a fost conceput pentru raliuri și este singurul autoturism de acest tip din țara noastră.”

Și fetele au demonstrat că pot să îmblânzească motoare.

Nadejda, PARTICIPANTĂ:  „A fost minunat! Sunt la prima experință și am emoții mari.”

Nelipsiți au fost și bolizii electrici.

Danu, PARTICIPANT:  „Pentru prima dată particip cu o mașină electrică, vrem să vedem care va fi rezultatul.”

După cursă, Danu a revenit...dezamăgit.

Danu, PARTICIPANT:  „Am parcurs 200 de metri în 6,9. Nu știm din ce cauză, posibil a derapat.”

Evenimentul a adunat și zeci de curioși. Printre aceștia l-am suprins și pe Gabriel, care la ai săi 12 ani este un adevărat fan al mașinilor.

„Îmi place autosportul, driftul, drag racingul, raliuri și altele.”

Dorin CIUREA, ORGANIZATOR:  „Am organizat evenimentul pentru a promova sportul auto în Moldova și pentru a scoate mașinile de pe drumurile publice la un eveniment bine organizat.”

Cursa de drag racing se află la cea de-a doua ediție și se organizează în memoria pilotului de curse, Denis Surganov.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.