Șeful Biroului Interpol, Viorel Țentiu, a fost adus în fața judecătorilor, după ce procurorii au solicitat prelungirea arestului.

Publicat:02.07.2024, 13:35

Pe 4 iunie 2024, au fost reținute patru persoane publice implicate într-o pretinsă schemă internațională prin care criminali periculoși erau ajutați să scape de urmărea internațională prin oferirea de azil sau statut de refugiat în Republica Moldova, au fost reținute azi dimineață. 

Anunțul a fost făcut de Șefa Procuraturii Anticorupție, care a evitat atunci să dea nume, precizând că operațiunea a avut loc în cadrul unei anchete comuna a procurorilor moldoveni, asistați de ofițeri francezi și FBI. Suspecții ar fi primit milioane de dolari mita ca sa stearga notificarile rosii emise de Interpol in statele in care activeaza si sa avertizeze anumiti infractori ca sunt dati in cautare internationala.

Ulterior, pe 6 iunie, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, care este și procurorul de caz în dosarul de corupție, a declarat cășeful Biroului Interpol de al Chișinău, Viorel Țentiu, este învinuit de corupere pasivă pe două capete de acuzare, însă el nu conlucrează cu ancheta și nu oferă comentarii.

În urma perchezițiilor de la începutul lunii iunie, cinci persoane au fost reținute. Patru dintre acestea au fost eliberate de către procuror pentru că nu ar exista temei pentru aplicarea măsurii preventive.

Citeste si :  Patru persoane publice implicate într-o pretinsă schemă internațională prin care criminali periculoși erau ajutați să scape de urmărirea internațională prin oferirea de azil sau statut de refugiat în Republica Moldova - reținute - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursă video: PRO TV