Și-a pus viața sa și a pasagerilor în pericol. Șoferul unui autobuz de rută a fost prins băut la volan în timpul cursei. Acesta avea depășită de peste trei ori norma de alcool în aerul expirat. Responsabilii de la Parcul Urban de Autobuze spun că șoferul urmează să fie concediat.  

Publicat:25.04.2024, 20:56

Șoferul de pe ruta Chișinău-Cruzești a fost oprit de polițiștii de patrulare, după ce l-au observat pe acesta făcând manevre periculoase în trafic. Bărbatul de 62 de ani a fost înlăturat de la volan, iar pasagerii au ajuns la destinație cu un alt șofer. Potrivit responsabililor de la Parcul Urban de Autobuze, dimineața, înainte de a urca la volan, barbatul a trecut controlul narcologic.

Felicia RUSU, COMUNICATOR, PARCUL URBAN DE AUTOBUZE: „Zilnic personalul liniar, preventiv emiterii la traseu, este supus controlului narcologic, iar conducătorul menționat în incident a trecut acest control în dimineața zilei și era apt de muncă.”

Șoferul ar urma să fie concediat.

Poliția investighează cazul. În primele trei luni ale acestui an, peste 1200 de șoferi au fost prinși în stare de ebrietate la volan. Tot în această perioadă, din cauza conducătorilor auto băuți s-au produs 62 de accidente, soldate cu 6 morți și 33 de răniți.

CARTON: ACCIDENTE, 2024
TOTAL ACCIDENTE – 62 
PERSOANE DECEDATE - 6
PERSOANE RĂNITE – 33