Și-a ticsit microbuzul cu țigări și a încercat să treacă vama. Un bărbat a fost reținut pentru contrabandă, dupa ce în vehiculul în care pretindea că transportă colete au fost găsite țigări de aproape 200 de mii de lei. Suspectul urma să ajungă în Marea Britanie.

Publicat:25.04.2024, 19:42

Sunt imagini cu țigările ascunse în locuri special amenajate din tavanul microbuzului. Ajuns la punctul de trecere a frontierei, șoferul de 34 de ani a declarat că transportă doar colete neînsoțite.

Tatiana ȘOMPOL, COMUNICATOR, SERVICIUL VAMAL: „Funcționarii vamali au supus controlului mijlocul de transport. În rezultat, în tavanul acestuia, în locuri special adaptate au fost depistate 78.600 țigarete.”

Șoferul a refuzat să ofere explicații. Ulterior, ofițerii Serviciului Vamal au descins și cu percheziții pe mai multe adrese din capitală, de unde au fost ridicate mai mule sume de bani. Șoferul, dar și un alt bărbat au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind inițiată o cauză penală pentru contrabandă cu mărfuri accizate. Infracțiunea se pedepsește cu amendă de până la 15 mii de lei sau închisoare de până la doi ani.