Șoferul care ar fi provocat tragicul accident de la Codreanca, în care 5 oameni au murit carbonizați rămâne în arest pentru 30 de zile.

Publicat:18.09.2024, 15:33

„La demersul procurorilor, la data de 9 septembrie a fost prelungită măsura preventivă arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile în privința învinuitului. Urmărirea penală este în desfășurare. Se întreprind măsuri în vederea identificării martorilor oculari. Au fost numite expertizele relevante, iar în urma concluziilor experților, se va decide privind acțiunile ulterioare”, au declarat responsabilii de la Procuratură. 

Accidentul a avut loc pe 10 august. Cinci persoane au murit carbonizate, alte șase, șoferul care s-ar face vinovat și 5 copii au rămas în viață au fost rănite. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației care a dus la decesul mai multor persoane. Infracțiune pentru care legea prevede închisoare până la 10 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Tânărul de 22 de ani a fost reținut a doua zi după terifiantul accident. Câteva zile el s-a aflat la spital, fiind supravegheat de polițiști. Preliminar oamenii legii au stabilit că invinuitul, care s-a urcat la volan fără permis de conducere, fiindu-i suspendat pentru conducerea în stare de ebrietate, nu s-a asigurat, atunci când a efectuat manevra de depășire peste linia continua și s-a tamponat frontal cu un Opel care venea din sens opus, în care era o familie cu doi copii și bunica acestora. În urma impactului mașinile au luat foc.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.