Proiectul Fii #SuperPărinte vine în sprijinul părinților pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine cum să prevină și să gestioneze provocările și riscurile cu care se confruntă copiii și adolescenții în spațiul digital. Organizat cu sprijinul exclusiv al Orange Moldova, proiectul își propune să aducă în prim-plan importanța siguranței online în cadrul unui atelier interactiv, care se va desfășura pe 16 și 17 noiembrie, în incinta Universității Pedagogice de Stat “Ion Creangă”, Chișinău.

Publicat:22.10.2024, 14:08

Ce vei învăța la “Fii #SuperPărinte”?

Printre temele principale ale atelierelor* se numără:

Introducerea în siguranța online: Prezentarea riscurilor din mediul digital și a impactului acestora asupra copiilor

Cyberbullying: Cum să recunoști semnele de hărțuire cibernetică, cum să reacționezi și cum să ajuți copilul să facă față acestei situații

Malware și phishing: Măsuri esențiale de protecție a dispozitivelor și a datelor familiei împotriva atacurilor cibernetice

Protecția identității personale online: Cum să îți protejezidreptul la alegere cu privire la corpul tău și identitatea digitală, precum și pașii de urmat în cazul utilizării neautorizate a acestor date

Comunicarea cu copiii despre siguranța online: Sfaturi practice despre cum să discuți cu copiii despre comportamentele responsabile pe internet, pentru a preveni riscurile

*Instruirea se va desfășura în limba română. Informația prezentată în cadrul atelierelor este actualizată conform celor mai recente cercetări în domeniul siguranței online.

De ce să vii la atelierul de siguranță online?

Creșterea utilizărilor digitale expune copiii și tinerii la amenințări și riscuri tot mai mari, crescând nevoia de protecție a acestora. Indiferent dacă își trimit mesaje, navighează pe web, joacă jocuri sau le cumpără, aceștia partajează, în mod constant, date, conținut și fișiere care pot conține informații confidențiale sau sensibile. În același timp, criminalitatea cibernetică crește și devine din ce în ce mai profesionistă, atacurile (virusuri, phishing, ransomware, mesaje text frauduloase etc.) se înmulțesc și escrocheriile devin din ce în ce mai greu de detectat. Abuzul online este în creștere, la fel ca și discursul instigator la ură și hărțuirea cibernetică în rândul tinerilor, precum și dependența de ecrane, care afectează bunăstarea. Iată de ce, în calitate de părinte responsabil, e vital să anticipezi riscurile și să îți protejezi copilul. 

Cum participi la Fii #SuperPărinte?

Completează formularul de înregistrare și alege ziua potrivită pentru tine. Termenul limită este 10 noiembrie 2024. Locurile sunt limitate, iar selecția se va face în ordinea înscrierii.

Participarea la atelier este gratuită.

 

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte din Grupul Orange, unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din lume, cu peste 282 milioane de clienți în 26 de țări. Orange Moldova deține cea mai extinsă și performantă rețea 3G+ și 4G, dar și 2 premiere mondiale: HD Voice și HD Voice International. În prezent, peste 2,6 milioane de clienți sunt conectați la rețeaua și serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 1450 de angajați. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzare.

Odată cu lansarea strategiei Lead the Future, Orange Moldova și-a propus să contribuie la incluziunea și educația digitală a societății, oferind o lume digitală mai responsabilă și accesibilă pentru fiecare.

Proiectul Fii #SuperPărinte este realizat cu suportul financiar al Orange Moldova și implementat de TEKEDU.

*Acest articol este un produs comercial