In calitate de angajator de top din Republica Moldova, compania Moldcell este dedicata promovarii unui loc de munca incluziv si responsabil pentru toti angajatii sai. Acest angajament include promovarea egalitatii de gen si abilitarea femeilor, ceea ce este crucial pentru construirea unui viitor mai puternic si mai durabil pentru societate. Compania are o echipa formata din 58% femei si 70% femei in pozitii de conducere, reconfirmandu-si angajamentul de a crea un mediu de lucru divers si incluziv.

Publicat:07.04.2023, 11:00

Carolina Bugaian, directoare generala Moldcell: ”Luna martie am decis sa o dedicam abilitarii femeilor, la Moldcell. Credem cu desavarsire ca atat femeile, cat si barbatii au cu ce contribui la o dezvoltare durabila a intregii societati. La Moldcell, de fapt avem o armonie si avem o diversitate si din acest motiv ne-am propus sa promovam aceasta cultura a abilitarii femeilor si pe exterior.”

In luna martie, Moldcell a sarbatorit Luna Abilitarii Femeilor prin organizarea unei serii de ateliere si sesiuni de formare care s-au concentrat pe dezvoltarea abilitatilor de conducere, depasirea stereotipurilor de gen si a discriminarii si imbunatatirea constientizarii de sine. 

Atelierul „Abilitarea Femeilor” s-a concentrat pe elemente cheie de leadership, inclusiv importanta influentei asupra altora si asupra noastra si impactul convingerilor limitative asupra cresterii personale si profesionale. Sesiunea a abordat, de asemenea, obstacole specifice cu care se pot confrunta femeile in pozitii de conducere si a oferit strategii pentru a le depasi.

O alta sesiune de instruire, „Cum sa fii puternica in fata stereotipurilor si discriminarii in baza de gen”, a explorat prevalenta violentei de gen in Moldova, normele sociale, stereotipurile si principiile de abilitare a femeilor. Participantii au avut ocazia sa discute scenarii ipotetice ale inegalitatii de gen si sa identifice solutii potentiale pentru a aborda aceste probleme.

Pe langa aceste ateliere, Moldcell a organizat o sesiune despre ”Auto-abilitare si dezvoltare”, in cadrul careia angajatii au invatat cum sa-si identifice punctele forte si punctele slabe, sa preia controlul asupra vietii lor si sa dezvolte un plan pentru a-si atinge obiectivele.

Luna Abilitarii Femeilor a culminat cu un eveniment special, CEO Talks „Empowerment Journey”, cu Carolina Bugaian, directoare generala Moldcell. Carolina si-a impartasit povestea ei inspirationala despre munca asidua, daruire si perseverenta, inspirand si motivand mai multe femei sa-si urmeze visele si sa-si atinga potentialul maxim. Evenimentul a fost o oportunitate excelenta pentru invitatii prezenti, atat barbati, cat si femei, de a invata din povestea de succes a uneia dintre cele mai inspirationale femei de afaceri din ziua de astazi.

Irina Strajescu, Directoare Oameni si Comunicare Moldcell: ”Ne bucuram ca Moldcell este o companie model in domeniul imputernicirii femeilor si a abilitarii lor economice si nu numai. Fiind angajatorul numarul 1 din Republica Moldova, promovam egalitatea de gen si incurajam cat mai multi angajatori sa aplice aceleasi politici si strategii de women empowerment.”

Moldcell isi reconfirma astfel pozitia de angajator de top in Moldova si lider in promovarea egalitatii de gen si a diversitatii la locul de munca. Prin devotamentul sau pentru promovarea egalitatii de gen si abilitarea femeilor la locul de munca, Moldcell contribuie activ la implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila ONU in Moldova: ODD 5 - Egalitatea de gen, ODD 8 - Munca decenta si crestere economica si ODD 10 - Reducerea inegalitatilor. 

Prin promovarea unui loc de munca incluziv si responsabil pentru toti angajatii sai, compania Moldcell este un exemplu de urmat si contribuie la crearea unei societati mai echitabile si mai durabile in Moldova.

*Acest articol este un produs comercial