Argentina a cucerit al treilea titlu mondial dupa ce a invins Franta cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, in finala Cupei Mondiale din Qatar, in care scorul a fost egal, 3-3 (2-0, 2-2), la capatul prelungirilor, pe Lusail Stadium din Al Daayen.

Publicat:18.12.2022, 21:08

Echipa Albiceleste si-a trecut in palmares astfel al treilea sau titlu mondial, dupa cele obtinute in 1978 si 1986. Lionel Messi si-a indeplinit visul si a reusit sa castige Cupa Mondiala, incununandu-si astfel o cariera incredibila si asigurandu-si astfel definitiv locul de frunte intre cei mai mari fotbalisti ai planetei.

Lionel Messi (minutele 23 - penalty, 109) si Angel Di Maria (minutele 36) au marcat pentru Argentina, in timp ce fenomenalul Kylian Mbappe a inscris toate golurile Frantei (minutele 80 - penalty, 81, 118 - penalty). La loviturile de departajare, Messi, Dybala, Paredes si Montiel au fost cei care au adus trofeul aproape, de la francezi marcand Mbappe si Kolo Mouani, in timp ce Coman si Tchouameni au ratat.

La loviturile de departajare, Emiliano Martinez, eroul din meciul cu Olanda (a aparat doua penalty-uri), a aparat sutul lui Coman, Tchouameni a trimis pe langa, iar Montiel a transformat lovitura decisiva, iar Argentina a devenit campioana in mod meritat.

Capitanul echipei Argentinei, Lionel Messi, a jucat a doua sa finala de Cupa Mondiala, dupa cea pierduta in 2014 in fata Germaniei (0-1, dupa prelungiri).

Imagini istorice cu Lionel Messi 
Desemnat cel mai bun jucator al turneului, Lionel Messi a urcat pe scena amplasata pe teren pentru a ridica premiul, moment in care a trecut si pe langa trofeul Cupei Mondiale.

Argentinianul s-a oprit pentru cateva secunde si a sarutat trofeul, imaginile ramanand pentru eternitate in cariera fotbalistului. 

Sursa: