Dupa ce Maia Sandu a declarat ca aproape 700 de persoane s-ar fi vaccinat fara rand, iar 70 de cazuri ar fi la Centrul Medicilor de Familie din Balti, administratia institutiei a negat asta. Totusi, primarul orasului ne-a spus ca are informatii despre ilegalitati de acest fel. Jurnalistul care a incercat sa afle detalii pentru Pro TV a fost dat afara din spital, fiind chemata paza particulara.  

Publicat:01.04.2021, 20:52

Initial, cand reporterul a intrat in institutie, angajatii de acolo ne-au spus ca directorul ne va raspunde la intrebari dupa o sedinta. Dar pentru ca asa si nu a mai iesit la discutii, echipa de filmari a mers spre cabinetul sefului centrului, dar acesta a vorbit agresiv si a chemat paza particulara.

Veaceslav BATIR, DIRECTORUL CENTRULUI MEDICILOR DE FAMILIE DIN BALTI: “Nu v-a permis nimeni sa intrati aici. Acum o sa fie chemat comisarul de politie si o sa raspundeti, nu ma filmati, va rog.”

In cele din urma reporterul a iesit din institutie, la indemnul agentilor de paza. Ulterior s-a apropiat purtatorul de cuvant al centrului, care a negat ca au fost vaccinate alte persoane decat personalul medical. A refuzat insa sa ne arate lista celor imunizati.

Cristina CORLATEANU, PURTATOR DE CUVANT, CMF, BALTI: “- Dumneavoastra doriti sa vedeti lista persoanelor?

-Lista pe categorii a persoanelor si din ce categorii fac parte cele 71 de persoane.

-Din cate stiti, in prima etapa se vaccineaza lucratorii medicali si, iata, in prima etapa au fost vaccinati doar lucratorii medicali si din institutiile de stat si privat.”

Totusi, primarul de Balti ne-a spus ca, intr-o discutie cu el, directorul Centrului Medicilor de Familie a recunoscut ca s-au vaccinat si rudele angajatilor.

Renato USATII, PRIMARUL ORASULUI BALTI: “Tot ce mi-a spus dumnealui e ca el cunoaste ca au fost unele cazuri cand venea doctorul si impreuna cu doctorul se vaccina sotia sau invers.”

Astazi si serviciul de presa al bascanului din Autonomia Gagauza a negat ca la Ceadir-Lunga ar fi fost administrate doze de vaccin altor persoane decat angajatilor centrului de reabilitare din oras, care nu au fost inclusi in lista primita de la Minister. Astfel...

SERVICIUL DE PRESA AL BASCANULUI AUTONOMIEI GAGAUZE: “La includerea in baza de date a inventarului de vaccinuri, aceasta categorie de lucratori din domeniul sanatatii a fost atribuita coloanei "Alt personal". Astfel, afirmatiile conform carora, " 21 de doze de vaccin Pfizer au disparut din sistem ", nu corespund adevarului.”

Aseara, Maia Sandu a declarat ca in mai multe spitale procesul de vaccinare s-a realizat cu incalcari grave. Peste 680 de persoane au fost imunizate, desi nu le-a venit randul, sustine presedinta. Pe langa Balti si Ceadir-Lunga, angajati ai institutiilor de stat din Edinet Cantemir, dar si din capitala ar fi primit serul, fiind rude ale angajatilor, potrivit Maiei Sandu.  

VACCINATI FARA RAND:

CENTRUL MEDICILOR DE FAMILIE DIN BALTI – 71 DE PERSOANE

CENTRUL MEDICILOR DE FAMILIE DIN EDINET – 48 DE PERSOANE

CENTRUL MEDICILOR DE FAMILIE DIN CANTEMIR – 35 DE PERSOANE

INSTITUTUL ONCOLOGIC – 40

MINISTERUL APARARII – 48

CENTRUL MEDICILOR DE FAMILIE, SECTOR BOTANICA - 64