Un medic reanimatolog de la Spitalul Clinic Republican a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Femeia lucra in sectia de terapie intensiva, unde sunt bolnavii care se afla in stare extrem de grava.

Ultimul update: 22.03.2020, 15:37 Publicat:22.03.2020, 10:33

Contactat de PRO TV, directorul Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, ne-a spus ca medicul s-a imbolnavit acum doua zile si a fost testat la coronavirus. Rezultatul a fost unul pozitiv, iar femeia a fost internata in spital. 

"Doctorul era de garda cand starea pacientei s-a agravat si a fost nevoit sa o treaca la respiratie dirijata, a intubat-o. Dupa cum descriu cei din China, Coreea, acesta este cel mai riscant moment cand poate sa se molipseasca medicul, atunci cand are loc intubarea pacientilor", ne-a spus directorul Spitalului Clinic Republican.

Ciubotaru Anatol spune ca medicul primeste tratament, iar starea acestuia este de gravitate medie, cu dinamica usor pozitiva.

Si personalul medical care a lucrat in acea tura este in carantina: sase la numar.

Totodata, directorul spitalului spune ca medicul era in costum de protectie, insa, si-a scos ochelarii in timp ce trecea pacienta la respiratie artificiala. Probabil in aceasta perioada s-a transmis virusul, spune Anatol Ciubotaru.

Femeia are un copil, care a fost testat negativ.

"Acum cateva zile fetita avea temperatura si i s-a facut testul la coronavirus. Rezultatul a fost unul negativ. La moment se simte bine si nu are simptome", spune directorul Spitalului Clinic Republican.

Acesta este primul medic de la Spitalului Clinic Republican confirmat cu coronavirus.