Presedintele Republicii Moldova infirma declaratiile Avocatului Poporului Mihail Cotorobai potrivit carora mai multi medici din tara ar dori sa-si prezinte demisiile pentru ca nu ar beneficia de suficient echipament de protectie in momentul acordarii asistentei medicale persoanelor suspecte sau infectate cu virusul COVID-19. Seful statului spune ca in urma unor verificari, informatiile nu s-au confirmat, noteaza IPN.

Publicat:26.03.2020, 13:17

„Am vorbit cu domnul prim-ministru, cu doamna ministra, practic, nu s-a confirmat nimic din ce a spus dansul. Atunci cand roaga, sa se spuna concret despre ce este vorba, dar asa se invoca anonimatul celor care vin cu astfel de mesaje. Domnul prim-ministru a propus sa mearga impreuna, fara presa, sa vorbeasca cu cei care scriu. Acest personaj a spus ca se teme. Eu cred ca este mai mult vorba de unele incercari de a provoca o panica. Dar daca ai ceva de spus, haideti sa vedem unde este problema”, a declarat Igor Dodon in cadrul unei editii speciale de la postul public de televiziune Moldova 1.

Totodata, Igor Dodon spune ca va vizita mai multe spitale din tara pentru a discuta cu angajatii sistemului medical despre problemele cu care se confrunta.

„Eu personal voi merge in institutia medicala, fara presa, unde vedeti ca sunt probleme, voi veni sa discutam, sa vedem cum le solutionam. Este cel mai important la aceasta etapa ca sistemul medical sa functioneze”, a adaugat presedintele Dodon.

Oficialul a oferit si un raspuns celor care critica faptul ca in fata presei cu informatii vine Ion Chicu, Igor Dodon si ministra sanatatii Viorica Dumbraveanu, dar nu specialisti din domeniul medical.

„Nu poate presedintele, prim-ministrul, primele persoane in stat sa stea de o parte, noi suntem in prima linie. Ne critica pentru ca nu avem competente? Aceasta mai putin conteaza. Conteaza foarte mult ca conducerea de varf a tarii lucreaza impreuna in echipa, impreuna cu Guvernul si lucreaza profesionist. Doar asa poti gestiona o situatie in care suntem. Conlucrare intre toti trebuie sa fie. Eu voi fi in prima linie, la fel ca si prim-ministrul si conducerea de varf a tarii. Noi ne supunem riscului si noi, si familiile noastre, dar vom merge mai departe”, a afirmat Igor Dodon.

Sursa: