O femeie infectata cu covid-19 internata la spitalul din Soroca a rabufnit de suparare. Ea sustine ca a luat virusul in spital, dupa ce fusese internata pentru o alta interventie. Acum se plange ca nimeni nu are grija de bolnavii cu coronavirus, iar conditiile sunt foarte proaste. Doamna e prea alintata, ne-a spus vicedirectorul institutiei in replica.

Publicat:05.04.2020, 20:28

Veronica Suveica este o pacienta testata pozitiv cu Covid-19 din Soroca. Acum este internata in spitalul de acolo, asa ca a decis sa dezvaluie prin ce trece. 

“Suntem aici lasati ca niste gunoaie. Noua ni se permite sa iesim la wc toti odata. Stiind ca reactia la preparatele medicamentoase este si diareea care nu poate fi controlata. Noi nu iesim la wc cand vrem noi. Mi s-a propus sa imi aduca o caldare.”

Femeia sustine ca la spital a ajuns sa fie infectata.

“Am venit la spital pentru o interventie chirurgicala, dar m-am infecatat de covid. M-au externat acasa.”

Veronica fost externata pe data de 25 martie si a plecat acasa nestiind ca este infectata. Dupa cateva zile a facut febra. Povesteste ca stand acasa si-a infectat sotul si si-a supus riscului copii. 

“Nu stiu de ce ministra spune ca testul se face in 10 ore. Noua ne-au fost luate probele pe data de 1, dar rezultatul a venit pe 4 aprilie.”

Dupa ce testele s-a dovedit a fi pozitive, sotii au ajuns din nou la spital. Aici, conditiile sunt foarte proaste. Nu au nici un strop de apa calda, iar personalul medical ar fi indiferent, sustine femeia. 

“Doamna ministra astazi a iesit si a spus cati pacienti sunt in stare grava. Doamna ministra de unde aveti asa informatie, pe noi nimeni nu ne intreaba nimic. Noi dupa ce am inceput sa primim pastile, mi s-a facut rau de la ele. Si am aflat astazi ca pe noi nu ne cureaza nici un medic. Credca ei sunt telepatici, au puteri extra-senzoriale si ei asa vad situatia in tara.”

Isi face griji si pentru copiii sai, care au ramas singuri acasa.

“Cand am rugat ca sa fie testati copii mei acasa, mi-a spus ca nu este posibil. Eu stau si numar zilele si ma rog ca copii mei sa fie bine.”

Am luat legatura cu vicedirectorul spitalului in care se afla femeia. El ne-a spus ca in sectie este un singur medic si o sora medicala, care stau pana la masa. Asa cum situatia este tensionata, personalul medical nu reuseste, sustine acesta. 

Valeriu BORDEANU, VICEDIRECTORUL SPITALULUI DIN SOROCA:“Medicii sunt in echipament special. Combinezon si ochelari. E foarte greu. Medicii fac tot ce pot. Dar doamna Suveica se vede ca e foarte alintata. Nu vreu sa discut pe tema asta.”