Inca patru vieti curmate de coronavirus. Printre victime este si un tanar de 25 de ani, originar din raionul Sangerei. Acesta suferea de sindromul Down, iar medicii spun ca pacientii cu acest diagnostic au imunitate scazuta, iar asta, dar si alte maladii severe, au influentat decesul.

Publicat:26.05.2020, 16:20

Tanarul a fost internat in spital pe data de 24 mai, prezentand simptomele coronavirusului.

Ala CONDREA, VICEDIRECTORUL SPITALULUI DIN BALTI: “A fost adus intr-o stare critica, grava, cu insuficienta respiratorie severa. A fost internat in reanimare pentru a i se acorda ajutor medical urgent.”

Pentru ca avea febra si tuse, i-au fost prelevate probe la testul Covid. In acelasi timp, medicii au incercat sa-l resusciteze, dar, la cinci ore de la internare, tanarul a murit.

Ala CONDREA, VICEDIRECTORUL SPITALULUI DIN BALTI: “Rezultatul pozitiv a venit pe data de 25, dar pacientul a decedat pe data de 24. In ciuda ajutorului medical urgent si a terapiei de resuscitare, nu a fost posibil sa fie salvat. Cinci ore pacientul s-a aflat in institutie.”

Baiatul suferea de sindromul Down.

Ala CONDREA, VICEDIRECTORUL SPITALULUI DIN BALTI: “Pacientii cu boala Down sunt cu imunitate foarte scazuta, din aceasta cauza foarte greu ies din orice infectie respiratorie, in special de infectia cu Covid.”

Anterior, o fata de doar 23 de ani din Balti a murit de Covid, ea fiind cea mai tanara victima rapusa de aceasta boala in tara noastra. Medicii au declarat ca ea suferea si de insuficienta renala. Iar o femeie de 46 de ani a decedat luna trecuta din cauza coronavirusului, desi nu avea alte maladii atunci cand s-a imbolnavit. Astazi, ministerul Sanatatii a anuntat si despre alte trei decese.

Este vorba despre un barbat de 58 de ani din Anenii Noi, o femeie de 60 de ani din Ocnita si alta in varsta de 64 de ani din raionul Ialoveni. Pana in prezent au fost confirmate 7147 de cazuri. Peste 256 de pacienti sunt in stare grava, 19 fiind conectati la aparate de respiratie artificiala.