Deputatul Takashi Takai, care a fost surprins intr-un club de noapte in plina stare de urgenta sanitara in Japonia, a fost expulzat din partidul sau, relateaza miercuri EFE.

Publicat:15.04.2020, 20:34

Takai, in varsta de 50 de ani, care petrecerea intr-un club de noapte din districtul Kabukicho, dupa declararea starii de urgenta sanitara in tara, a fost dat afara din Partidul Democrat Constitutional (Minshuto, opozitie).

El a fost surprins in club la doua zile dupa ce guvernul lui Shinzo Abe a facut apel la populatie sa ramana in casa si sa evite iesirile nenecesare in oras, mai ales noaptea.

Insa Takai a ignorat apelul si a vizitat joia trecuta un „sexy kyabukara” si, spre ghinionul sau, a fost surprins de un ziar local in timp ce petrecea.

Nu intrasera inca in vigoare restrictiile majore, care de sambata trecuta vizeaza si inchiderea tuturor localurilor de noapte din Tokyo, astfel incat Takai, anticipand adoptarea acestei masuri, a dorit sa petreaca o ultima noapte.

Publicatia saptamanala Shukan Shincho prezinta detalii picante ale conversatiilor pe care deputatul le-a avut cu fetele care l-au servit. Una dintre ele a rezumat: “A fost un client destul de memorabil”.

Dupa dezvaluirea incidentului, el a fost dat afara din partid. In declaratii acordate presei, Tetsuro Fukuyama, secretarul grupului sau politic, a calificat comportamentul acestuia drept “rusinos”

Sursa: Agerpres