Calificare pentru naționala României. În ultimul meci cu Slovacia, tricolorii au scos rezultatul perfect, ce le aduce primul loc în grupă. Echipa lui Edi Iordănescu a remizat 1 la 1 și, datorită egalului din celălalt meci, dintre Belgia și Ucraina, tricolorii au încheiat în postura de lideri ai grupei E. În optimi România o va întâlni pe Olanda.

Publicat:27.06.2024, 20:30

Naționala României a făcut o primă repriză destul de slabă în fața Slovaciei. Dominată teritorial, echipa lui Edi Iordănescu s-a văzut condusă în minutul 24 după reușita lui Ondrej Duda.

De partea cealaltă, România și-a încercat norocul prin incursiuni în viteză. La una dintre ele Ianis Hagi a pătruns pe partea dreaptă și a fost faultat la limita careului. S-a consultat însă și VAR-ul, iar arbitrul a acordat penalty în favoarea românilor. Lovitura de la 11 metri a fost executată perfect de Răzvan Marin, care a egalat pentru 1 la 1.

Mulțumite de rezultat, în repriza a doua echipele nu au forțat și au avut ocazii rare de a mai înscrie. În minutul 61, însă, tricolorii au fost aproape de gol în două rânduri. În primă fază, portarul Dubravka a respins șutul lui Răzvan Marin, după care lovitura lui Drăguș s-a dus puțin peste poartă. Meciul de la Frankfurt s-a încheiat 1 la 1, iar România încheie grupa E pe locul întâi, asta și datorită faptului că în celălalt meci al grupei Belgia a remizat 0 la 0 cu Ucraina. Astfel, toate echipele au acumulat câte 4 puncte, primele 3 calificându-se în optimi, în timp ce Ucraina este eliminată, având cel mai slab golaveraj.