Cele mai bune echipe din fotbalul mondial Franța, locul 2 și Belgia, poziția a treia, au arătat un joc destul de precar aseară în optimile de la EURO. Franța s-a impus cu 1 la 0, cu un autogol pe final de meci.

Publicat:02.07.2024, 20:32

Primul șut pe spațiul porții a venit din partea francezilor, prin Antoine Griezmann, care l-a pus la încercare pe Koen Casteels după 10 minute în care cele două formații s-au tatonat. Meciul a început ușor, ușor să se anime de la mijlocul primei părți, când dintr-o lovitură liberă Kevin De Bruyne i-a dat ceva emoții lui Mike Maignan. De partea cealaltă Marcus Thuram a fost cel mai aproape de a înscrie pentru Franța, când a reluat puternic cu o lovitură de cap, dar imprecis. Deși au mai existat o serie de momente în care francezii prin Thuram, Mbappe și Tchouameni, iar belgienii prin Kevin De Bruyne, Lukaku și Carrasco au mai fost aproape de gol, partida se îndrepta încet spre cele doua reprize extra time. Totuși după o serie de ocazii irosite, golul francezilor a venit din partea rezervei Randal Kolo Muani, șutul atacantului fiind ușor deviat de veteranul Jan Vertonghen.

S-a încheiat 1 la 0, iar Franța nu convinge nici ea la acest EURO. A caștigat 2 meciuri în urma a doua autogoluri, a remizat 0 la 0 cu Olanda și a mai scos o remiză cu Polonia, după ce a beneficiat de un penalty. Dar chiar și așa trupa lui Deschamps este în sferturi la acest campionat european unde se va duela cu Portugalia.