Campionatul European de fotbal a început aseară, la Munchen, printr-o ceremonie spectaculoasă. Fanii germani și scoțieni au umplut tribunele Allianz Arena, iar atmosfera a fost de-a dreptul fantastică.

Publicat:15.06.2024, 17:04

Ceremonia de deschidere de la EURO 2024 a început cu un mic spectacol oferit de 10 dansatori profesioniști. Apoi reprezentația a prins brusc viață, iar în total 270 de participanți au făcut spectacol pe suprafața de joc.

Aceștia au dat start oficial competiției prezentând orașele care vor găzdui meciurile de la EURO 2024. Într-o multitudine de culori și cu un motto „Cu toții împreună” au fost prezentate și cele 24 de țări participante la turneul final din acest an. Momentul culminant a coregrafiei a fost apariția replicii de 18 metri a trofeului, care va fi acordat campioanei Europene.

Ceremonia s-a încheiat cu un omagiu adus legendarului Franz Beckenbauer, regele fotbalului german. Supranumit ”Der Keizer”, căpitanul nemților, care a adus titlul european din 1972 și cel mondial din 1974, s-a stins din viață la începutul acestui an. Organizatorii EURO i-au dedicat un moment special, iar soția acestuia a fost cea care a adus pe teren trofeul care va fi decernat campioanei din acest an.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.