Elveția a oferit prima surpriză a optimilor de la EURO și s-a calificat în sferturi. Elevețienii au eliminat campioana en-titre Italia.

Publicat:30.06.2024, 18:13

EURO 2024 se poate rezuma într-o experiență de coșmar pentru Italia, campioana en-titre fiind prima națională care părăsește turneul după primul meci din optimi. Partida dintre Elveția și Italia a început cu o tatonare a celor două echipe, după care elvețieii au fost cei care au arătat un joc solid pe Olympiastadion din Berlin. 

După o primă ocazie mare în care Embolo a scăpat singur cu Donnarumma și în care goalkeeperul italian a avut o paradă de zile mari, a venit și deschiderea scorului. O minge trimisă de Vargas în careu, a fost preluată de Remo Freuler, iar mijlocașul legitimat la Bologna a reușit să înscrie cu o execuție la colțul scurt.

Iar în primul minut al prelungirilor, Italia a fost aproape să primească din nou gol, Donnarumma reușind să respingă cu emoții lovitura trimisă de Fabian Rieder. Întorși de la cabine, italienii au trăit un adevărat șoc încă din primul minut, când Vargas l-a învins pe Donnarumma cu un șut superb.

Italienii lui Spalletti au încercat să dea replica și timp de minute bune, au avut o posesie mai bună a balonului. Squadra Azzurra a fost mai periculoasă, dar balonul a refuzat să intre în poartă, în câteva rânduri mingea lovind bara. Elveția se impune așadar cu 2 la 0, iar acest EURO se poate rezuma într-o experiență de coșmar pentru Italia, campioana en-titre fiind prima națională eliminată din optimi. De partea cealaltă, elvețienii lui Murat Yakin, ajung în faza sferturilor de finală, acolo unde ar urma să întâlnească învingătoarea dintre Anglia și Slovacia.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.