Slovacia a pierdut cu scorul de 1-2 în fața Angliei în optimile de finală ale EURO 2024, iar britanicii s-au calificat în ”sferturi”, scrie sport.ro.

Publicat:30.06.2024, 21:28

Reprezentativa pregătită de Gareth Southgate a avut o primă repriză de coșmar. Englezilor nu le-a ieșit nimic, iar slovacii au profitat de acest lucru la maximum. După câteva faze la care au pus în pericol poarta lui Jordan Pickford, Slovacia a deschis scorul în minutul 25 prin Schranz, care a înscris cu un șut frumos din careu.

Anglia merge în sferturile de finală ale EURO 2024

Englezii au început mai bine a doua repriză, iar Phil Foden a reușit să trimită balonul în poarta lui Martin Dubravka după doar cinci minute, însă golul a fost anulat pentru ofsaid. Slovacii au dat replica după câteva minute, când Strelec a fost aproape să înscrie de la jumătatea terenului.

Totul indica spre o victorie istorică a Slovaciei, dar Jude Bellingham a restabilit egalitatea în prelungiri, cu o ”foarfecă” superbă din careu.

Imediat după startul celor două reprize de prelungiri, Harry Kane a înscris cu capul după o centrare a lui Toney, iar Anglia a trecut în avantaj pe tabelă. Slovacii au încercat să restabilească egalitatea și să trimită jocul la loviturile de departajare, însă fără succes.

Anglia - Slovacia 2-1

Min. 120+2: Final de meci!

Min. 111: Ocazie Slovacia! Tupta trimite la poartă din lovitură liberă, dar mingea trece puțin peste transversală. 

Min. 105: Ocazie Slovacia! Pekarik ajunge la o centrare trimisă în careul englezilor, dar lovește mingea cu genunchiul și trimite puțin peste poartă.

Min. 92: GOOOOL ANGLIA! Toney centrează perfect în careul slovacilor, iar Kane trimite cu capul pentru 2-1.

Încep cele două reprize de prelungiri!

Min. 90+5: GOOOOL ANGLIA! Jude Bellingham are o execuție superbă la un corner și îl învinge pe Dubravka. Jocul merge în prelungiri. 

Min. 81: Ocazie Anglia! Declan Rice șutează puternic din afara careului, dar nimerește bara din stânga lui Dubravka. Mingea sare la Harry Kane, care trimite din prima peste poartă.

Min. 78: Ocazie Anglia! Foden centrează din lovitură liberă, dar Harry Kane trimite cu capul puțin pe lângă poartă.

Min. 55: Ocazie Slovacia! Strelec îl surprinde pe Pickford ieșit mult din poartă și șutează de la jumătatea terenului, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min. 50: Gol anulat Anglia! Kane îl găsește foarte bine în careu pe Trippier, acesta îi pasează în fața porții pe Phil Foden, care trimite în poarta goală. Reușita lui Foden este anulat pentru ofsa

Min. 45+3: Ocazie Anglia! Mainoo șutează din afara careului, dar mingea este deviată și iese în corner.

Min. 25: GOOOOL SLOVACIA! Schranz primește balonul în careul britanicilor din partea lui Strelec și trimite pe lângă Pickford.

Min. 12: Ocazie Slovacia! Haraslin pătrunde în careu și șutează la poarta englezilor, Guehi alunecă și deviază, balonul trece pe sub Pickford, dar Trippier degajează.

Min. 5: Ocazie Slovacia! Haraslin îi pasează în lateral lui Hancko, acesta șutează cu stângul, dar trimite câțiva centimetri pe lângă poartă.

Min. 1: Începe meciul!

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier – Mainoo, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane

Rezerve: Ramsdale, Henderson, Shaw, Alexander-Arnold, Konsa, Dunk, Gallagher, Toney, Gordon, Watkins, Bowen, Eze, Gomez, Palmer, Wharton

Slovacia: Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Strelec, Haraslin

Rezerve: Rodak, Ravas, Obert, Rigo, Gyomber, Suslov, Bozenik, Tupta, Benes, Hrosovsky, De Marco, Duris, Bero, Sauer, Kosa

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.