România speră în continuare la un bilet în optimile EURO 2024. Fanii tricolorilor s-au bucurat de atmosfera din tribune, iar după meci au dat rivalitatea la o parte și au dansat o horă alături de microbiștii belgieni.

Publicat:23.06.2024, 20:00

Fanii români au luat cu asalt orașul Koln, înaintea partidei cu Belgia. Străzile s-au umplut de microbiști gălăgioși în tricouri galbene.

Chiar dacă favoriții lor au pierdut, românii nu s-au întristat. Exact ca înainte de meci, zeci de oameni s-au prins într-o horă, de data aceasta alăturându-se și belgienii.

Suporterii au rămas încântați de atmosfera din tribune.

„ A fost primul meu meci pe un stadion. Atmosfera a fost minunată. A fost una dintre cele mai frumoase nopți din viața mea.  ”

Și jucătorii naționalei române nu au rămas dezamăgiți de prestația lor contra Belgiei și speră la un punct cu Slovacia, care i-ar califica în optimi.

Denis DRĂGUȘ, ATACANT AL NAȚIONALEI ROMÂNIEI: „ Cred că am arătat că putem și noi să marcăm, am avut ocaziile noastre. ”

Florin NIȚĂ, PORTAR AL NAȚIONALEI ROMÂNIEI: „ Mi-am făcut treaba și nimic mai mult. Asta e cel mai important pentru mine, să dau tot ce am mai bun pentru noi pe teren.”

Nicolae STANCIU, CĂPITANUL NAȚIONALEI ROMÂNIEI: „ Sunt mândru de toți colegii, de cum am luptat astăzi timp de 90 – 95 de minute. Acum trebuie să ne refacem și să așteptăm meciul cu Slovacia, ca să rezolvăm calificarea acolo.”

Belgia se află într-o situație similară, având nevoie de puncte în fața Ucrainei.

Kevin DE BRUYNE, CĂPITAN AL NAȚIONALEI BELGIEI:„ Cred că am jucat foarte bine. Le-am oferit câteva ocazii în debutul reprizei a doua, dar la rândul nostru am creat o mulțime de faze periculoase. Am meritat să învingem.”

Jan VERTONGHEN, FUNDAȘ AL NAȚIONALEI BELGIEI: „ Știam că avem totul în mâinele noastre, cum este și acum, iar asta ne-a făcut să mergem înainte.”

Partidele România – Slovacia și Ucraina – Belgia se vor juca concomitent, miercurea viitoare, de la ora 19.