Surpriza nu s-a produs. România a pierdut duelul cu Belgia din grupa E, unde se înregistrează o situație nemaiîntâlnită în istoria Campionatelor Europene. Toate cele patru echipe au câte trei puncte, după două etape din faza grupelor.

Publicat:23.06.2024, 20:09

Fanii români au impresionat încă o dată la capitolul mobilizare, cel puțin 20 de mii de susținători ai tricolorilor fiind în tribunele stadionului din Koln. Microbiștii nu s-au bucurat foarte mult, deoarece deja după 74 de secunde de la fluierul de start, Belgia a deschis scorul prin Tielemans, din cauza ezitărilor din defensiva României.

Elevii lui Edward Iordănescu și-au arătat colții imediat, Radu Drăgușin șutând cu capul sub transversală. După începutul nebun, belgienii au calmat jocul, dominând copios. Diavolii roșii au năucit defensiva adversă, Lukaku și Lukebakio fiind aproape de gol. Portarul Florin Niță și-a salvat echipa din nou, în minutul 31, iar finalul reprizei a aparținut României, care a trimis câteva mingi în careu, dar fără să creeze mare pericol. Debutul actului secund a început în același ritm, românii având câteva acțiuni promițătoare prin Dennis Man și Valentin Mihăilă. În minutul 63, căpitanul Belgiei, Kevin De Bruyne i-a pasat subtil uriașului Romelu Lukaku, care a înscris.

România a avut noroc, sistemul VAR găsind un offside milimetric la Lukaku. A rămas 1 la 0, iar în minutul 68, Dennis Man i-a înnebunit pe români, ratând o ocazie monumentală. Peste circa 10 minute, a avut loc o fază ce nu face cinste fundașilor români. Portarul Casteels a degajat, reușind o pasă perfectă la De Bruyne, care s-a luptat cu Drăgușin și a marcat.

România a arătat caracter, iar până la final Denis Alibec a ratat o ieșire unu la unu cu portarul. S-a încheiat 2 la 0, rezultat ce creează o situație fără precedent la EURO. Pentru prima dată în istorie, toate cele patru naționale au 3 puncte după două etape. Calificarea se va juca în ultima rundă. România visează frumos, deoarece un egal în partida cu Slovacia va fi suficient pentru calificarea în optimi, chiar și de pe locul al treilea.