Ultimul meci care s-a încheiat în grupe la EURO a fost cel dintre Cehia și Turcia, partidă după care a fost cunoscut tabloul întreg al optimilor. Franța/Belgia și Elveția/Italia se anunță a fi cele mai tari dueluri.

Publicat:27.06.2024, 20:22

Cehia a început tare partida de la Hamburg, acolo unde Lukas Provod a dat primul semnal periculos la poarta lui Gunok, iar goalkeeperul turc a respins în corner. Deși a început bine meciul, cehii au rămas în inferioritate numerică încă din minutul 20, după ce arbitrul român Istvan Kovacs i-a arătat cartonașul roșu lui Barak, care fusese avertizat și în minutul 11. Chiar și după asta jocul a fost foarte des fragmentat din cauza faulturilor dure. Deschiderea de scor avea să vină în minutul 51, atunci când Stanek nu a mai putut opri șutul în forță al lui Calhanoglu.

Un adevărat șoc avea să vină la Hamburg la mijlocul părții secunde, când Cehia, în 10 oameni, a reușit egalarea după o fază controversată. Soucek a trimis mingea în plasă după o învălmășeală în careu.

Totuși, duelul la capătul căruia centralul Istvan Kovacs a arătat nu mai puțin de 18 cartonașe galbene s-a încheiat cu înfrângere pentru Cehia. În prelungiri, nou-intratul Tosun a înscris golul doi pentru naționala Semilunei.

În grupa F, Portugalia și Turcia au încheiat pe primele două locuri, ambele cu câte 6 puncte. Georgia a ocupat poziția a treia cu 4 puncte adunate, iar Cehia, cu doar un punct, este eliminată. Aseară s-a stabilit și tabloul complet al optimilor de la EURO. În prima parte a tabelului Spania se va duela cu Georgia, gazda turneului, Germania, a dat peste Danemarca, Portugalia o va întalni pe Slovenia, iar cel mai tare duel va fi cel dintre Franța și Belgia. Pe partea cealaltă a tabelului, România o întâlnește pe Olanda, Austria pe Turcia, Anglia se va bate cu Slovacia, iar un alt duel interesant va fi cel dintre Elveția și Italia. Acum, la EURO, echipele au parte de o pauză de 2 zile, iar de pe 29 iunie vor începe meciurile din optimi.