30 de oameni de la bodul unui avion, care zbura de la Madrid la Montevideo, au fost răniți în urma unor turbulențe puternice. Pasagerii, care nu aveau centurile cuplate s-au lovit foarte tare, iar unul dintre ei a ajuns în compartimentul pentru bagaje. Aeronava a aterizat de urgență în Brazilia.

Publicat:02.07.2024, 20:53

Avionul Air Europa, care zbura de la Madrid spre Montevideo, capitala Uruguayului  a fost deviat către un aeroport din nord-estul Braziliei, din cauza unor turbulențe puternice. Imaginile din interior arată tavanul din salon parțial distrus, iar un bărbat care nu avea centura pusă a ajuns în compartimentul pentru bagaje.

Ceilalți pasageri aveau fracturi craniene și tăieturi la față, când au fost luați de medici la aterizare. Cei care aveau centurile de siguranță puse, nu s-au lovit atât de tare.  

O echipă medicală locală a declarat presei braziliene că a asistat cel puțin 30 de pasageri de diferite naționalități și că 10 dintre aceștia au fost duși la spital.

Incidentul are loc la câteva săptămâni după ce un zbor Singapore Airlines a fost supus unor turbulențe severe deasupra Myanmarului, provocând zeci de răniri și moartea unui britanic. Turbulențele severe sunt rare, dar studii recente au arătat că schimbările climatice ar putea crește riscul acestora.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.