Armata israeliană a lovit din nou ținte Hezbollah în Beirut, inclusiv o bază navală cheie folosită pentru a depozita ambarcațiuni rapide, a efectua teste și a antrena forțele navale. De asemenea au fost lovite depozite de arme, centre de comandă și alte infrastructuri, dintre care unele erau subterane, afirmă IDF. Libanul spune că cel puțin 13 persoane au murit, iar alte 57 au fost rănite într-un atac aerian israelian în apropierea principalului spital guvernamental din sudul Beirutului.

Publicat:22.10.2024, 21:15

Acesta era cel mai mare spital public din Liban, situat la periferia Beirutului. Imaginile arată un crater uriaș provocat de rachete.

Lovitura ar fi vizat parcarea spitaluluia declarat o sursă din spital pentru agenţia de presă Reuters. Ministerul Sănătăţii a anunţat că 13 de persoane au fost ucise. 

Căutările sub dărâmături au durat câteva ore.

Armata israeliană a spus că atacă instalaţii legate de Hezbollah, totuşi spitalul Rafik Hariri nu se numără printre locaţiile menţionate. IDF afirmă că a lovit trei centre de comandă aparținând forțelor aeriene ale Hezbollah, responsabile pentru atacurile cu drone asupra Israelului.
Loviturile au loc în timp ce forțele terestre continuă să opereze împotriva grupării teroriste în sudul Libanului.
La rândul său Hezbollah a declarat că a lansat rachete în baza Glilot din suburbia Tel-Avivului.

De asemenea Hesbollah ar fi lansat rachete și asupra unei baze navale din afara orașului-port Haifa, mai la nord.

Eforturile diplomatice nu au reușit până acum să pună capăt războiului de un an pe teritoriul palestinian Gaza și conflictului său de propagare dintre gruparea armată libaneză Hezbollah și Israel, care s-a intensificat în ultimele săptămâni.