Două persoane au fost ucise și alte șapte au fost rănite din cauza unor focuri de armă la biroul din Moscova al celui mai mare retailer online din Rusia, Wildberries, au declarat miercuri oficiali de stat, o aparentă escaladare a unei dispute acerbe asupra viitorului companiei, relatează Reuters, transmite hotnews.ro

Publicat:18.09.2024, 17:33

UPDATE 17:43 Bilanțul după focurile de armă de la sediul Wildberries a crescut la doi morți și șapte răniți, potrivit anchetatorilor, scrie AFP.

Fondatorul și proprietarul majoritar al Wildberries, Tatiana Bakalciuk, și fostul ei soț Vladislav, care deține o mică participație în companie, s-au învinuit recipric pentru incident, despre care au spus că a avut loc după ce un grup, inclusiv Vladislav, a ajuns la birou.

Comitetul de Investigații al Rusiei, care anchetează crimele majore, a declarat că anchetează la fața locului. O persoană, un agent de securitate Wildberries, a fost ucisă, a spus compania.

Trei persoane au fost rănite, inclusiv doi ofițeri de poliție, a informat agenția de presă de stat a Rusiei RIA, citând forțele de ordine, iar aproape 30 au fost reținute. Nu a numit niciunul dintre cei implicați.

Wildberries a anunțat planuri de fuziune cu firma de publicitate outdoor Russ în iunie, spunând că scopul este de a crea o platformă de tranzacționare digitală. Vladislav s-a opus fuziunii.

Presa rusă a raportat că Maxim Oreșkin, șef adjunct al administrației prezidențiale, a fost desemnat să supravegheze implementarea acordului. Kremlinul a spus că planul a obținut sprijinul președintelui Vladimir Putin, dar el nu se va implica în proiect.

La sfârșitul lunii iulie, Tatiana, care este cea mai bogată femeie din Rusia, potrivit revistei Forbes, a declarat că a cerut divorțul de Vladislav.

Miercuri, Wildberries și Tatyana au declarat că un grup de indivizi înarmați, condus de Vladislav, a încercat să forțeze intrarea în sediu.

Vladislav a spus că el și reprezentanții săi erau neînarmați și veniseră doar să discute despre afaceri și că agenții de securitate ai companiei fuzionate, RVB, au tras în el și colegii săi.

Wildberries a spus că nu era programată nicio întâlnire cu Vladislav. A publicat imagini din interiorul clădirii unde aveau loc bătăi între mai mulți bărbați și se aud împușcături. Alte imagini filmate din exterior și distribuite pe rețelele de socializare au arătat oameni alergând, zgomot de focuri de armă și bărbați care scot arme de foc.

Compania, care a început ca o platformă online de revânzare a hainelor, furnizează acum de toate, de la electronice la ustensile de bucătărie, cu o cifră de afaceri de miliarde de dolari.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.