Din păcate, contul principal de TikTok a intrat în shadowban, o formă de cenzură care a redus drastic vizibilitatea noastră – de la milioane de vizualizări, acum ajungem doar la zeci de mii, scrie g4media.ro.
Din păcate, contul principal de TikTok a intrat în shadowban, o formă de cenzură care a redus drastic vizibilitatea noastră – de la milioane de vizualizări, acum ajungem doar la zeci de mii.
Prin acest mesaj dorim să vă informăm și să vă invităm să rămâneți alături de noi.
Mulțumim de susținere”, se arată într-un mesaj postat pe canalul Telegram al lui Călin Georgescu “Implică-te și tu, Renașterea României”.
Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a afirmat joi, într-un comunicat care nu îl numește explicit pe Călin Georgescu, că un candidat la alegerile prezidențiale a beneficiat de o expunere masivă pe fondul tratamentului preferențial pe care platforma TikTok l-a acordat acestuia prin faptul că nu l-a marcat drept candidat politic.
Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) au mai constatat că ”au existat atacuri cibernetice cu scopul de a influența corectitudinea procesului electoral”, potrivit comunicatului oficial, dar comunicatul nu specifică cine a fost ținta atacurilor și dacă acestea au fost succes.
CSAT a cerut joi autorităților cu atribuții în domeniul securității naționale, celor cu atribuții în buna desfășurare a procesului electoral, precum și parchetului ”să întreprindă de urgență demersurile necesare, conform competențelor legale, pentru clarificarea aspectelor prezentate în ședința CSAT”, potrivit comunicatului citat.
Aspectele prezentate arată că ”prin încălcarea legislației electorale, un candidat la alegerile prezidențiale a beneficiat de o expunere masivă pe fondul tratamentului preferențial pe care platforma TikTok l-a acordat acestuia prin faptul că nu l-a marcat drept candidat politic, respectiv fără a-i cere obligația de a marca materialele electorale de tip video cu codul unic de identificare atribuit de Autoritatea Electorală Permanentă la desemnarea mandatarului financiar coordonator, obligație impusă prin legislația electorală”.
CSAT arată că vizibilitatea candidatului respectiv a crescut semnificativ în raport cu ceilalți candidați care au fost recunoscuți de algoritmii TikTok drept candidați la alegerile prezidențiale, iar conținutul promovat de aceștia a fost filtrat masiv, diminuând exponențial vizibilitatea acestora la nivelul utilizatorilor platformei.
Acest tratament preferențial a fost potențat cu nerespectarea de către TikTok a Deciziei Biroului Electoral Central, care a constatat că, în fapt, compania chineză, contrar celor comunicate în mod oficial autorităților române, nu a implementat sub niciun aspect prevederile Deciziei BEC, mai arată CSAT.
„Din această perspectivă, CSAT a luat act de faptul că, în mod cert, rețeaua de socializare TikTok, prin neimplementarea Deciziei BEC, nu a respectat normele legale care reglementează desfășurarea procesului electoral, cu impact asupra rezultatului final al acestuia”, mai arată CSAT.
Ce este ShadowBan
O interdicție ShadowBan TikTok este atunci când un cont este blocat sau parțial blocat pe platformă fără știrea deținătorului contului. Această interdicție restricționează vizibilitatea conținutului, ducând la o scădere semnificativă a numărului de aprecieri, vizualizări și comentarii, potrivit site-ului Socialbu.
Motive pentru acest tip de interdicție
Motivele din spatele unei interdicții ShadowBan pe TikTok nu sunt întotdeauna clare, dar există câțiva factori comuni care pot declanșa acest fenomen.
În majoritatea cazurilor, o interdicție ShadowBan apare din cauza unei încălcări percepute a liniilor directoare ale comunității sau a încălcărilor repetate ale termenilor de serviciu TikTok.
Aceasta poate include postarea de conținut considerat inadecvat, spam sau înșelător sau implicarea în activități suspecte, cum ar fi utilizarea de boți sau grupuri de implicare pentru a umfla în mod artificial vizualizările, numărul de aprecieri sau de adepți.
Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.