Coreea de Nord a anunțat joi, 19 septembrie, că a testat în acastă săptămână o rachetă de croazieră strategică şi una balistică tactică, anunță presa de stat, citată de AFP, relatează News.ro, potrivit libertatea.ro.

Publicat:19.09.2024, 12:18

Este vorba despre „noul tip de rachetă balistică tactică Hwasongpho-11-Da-4.5 şi o rachetă de croazieră strategică îmbunătăţită”, notează agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA, precizând că liderul de a Phenian, Kim Jong Un, a „ghidat tirurile de testare”. 

„Racheta balistică tactică de un tip nou a fost echipată cu o ogivă convenţională foarte mare de 4,5 tone, potrivit concepţiei sale”, a mai transmis presa de stat, adăugând că lansarea a fost menită să verifice precizia atacului la o distanţă medie de 320 de kolometri şi puterea explozivă a ogivei.

„Situaţia militară şi politică în regiune arată că activitatea de consolidare a capacităţii militare de autoapărare trebuie să fie o prioritate”, a mai relatat KCNA. 

Armata Coreei de Sud a vorbit despre o salvă de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, care au parcurs aproximativ 400 de kilometri, miercuri. 

La începutul lunii octombrie Phenianul urmează să valideze în Parlament modificarea Constituției, prin care să desemneze Sudul drept inamicul său. 

În același timp, în ultimele luni, Coreea de Nord și-a consolidat relațiile cu Rusia, liderul de la Moscova, Vladimir Putin, vizitând țara în luna iunie și semnând un Acord de apărare reciprocă cu Kim Jong Un.

Citeste si :  Rusia a încercat să dea o lovitură de stat într-o țară care i-a întors spatele la fel ca Ucraina. Mai multe persoane arestate

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.