Credincioșii musulmani au început marele pelerinaj la Mecca. Astăzi peste un milion şi jumătate de musulmani se vor ruga şi vor recita Coranul pe Muntele Arafat. Credincioşii se adună în jurul acestui deal înalt de 70 de metri, la aproximativ 20 de kilometri de Mecca, unde se spune că profetul Mahomed ar fi ţinut ultima sa predică.

Publicat:15.06.2024, 17:53

Reuniți în cel mai sfânt oraș al islamului, pelerinii sunt implicați într-o serie de ritualuri care se desfăşoară pe parcursul mai multor zile în oraşul sfânt şi în jurul acestuia. 

Potrivit Centrului meteorologic saudit, se aşteaptă ca temperaturile să ajungă la 43 de grade la Arafat. Întrucât pălăriile sunt interzise bărbaţilor în timpul hajj-ului, mulţi dintre ei poartă umbrele de soare. Pentru a preveni insolaţia şi alte probleme legate de climă, în special în rândul pelerinilor mai în vârstă, la spitalul Al-Noor din Mecca a fost deschis un centru special pentru insolație.

Pelerinajul este unul dintre cei cinci piloni ai islamului pe care fiecare musulman credincios este obligat să-l facă măcar o dată în viață în locurile sacre ale islamului, și anume Mecca și Medina.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.