Donald Trump este sigur că Joe Biden se va retrage din cursa pentru prezidențiale, iar locul său va fi ocupat de vicepreședintele Kamala Harris. În timp ce un sondaj  recent arată că singurul democrat care ar avea șanse să îl învingă pe Trump în noiembrie ar fi Michelle Obama, soția fostului președinte american Barack Obama. Joe Biden însă nu ia în considerare absolut deloc retragerea candidaturii pentru un al doilea mandat, a declarat purtătoarea sa de cuvânt.

Publicat:04.07.2024, 17:49

Karine JEAN-PIERRE, SECRETARUL DE PRESĂ AL CASEI ALBE: „Președintele vede lucrurile cât se poate de clar și rămâne în cursă. Nu am altceva să vă transmit. El rămâne în cursă. Asta a promis că va face."

Pe de altă parte, zeci de parlamentari democrați ar intenționa să semneze o scrisoare prin care să ceară președintelui Jo Biden să se retragă din campania electorală, scrie Bloomberg. Filmat de o cameră ascunsă, Donald Trump l-a înjosit pe actualul lider și și-a exprimat încrederea că acesta se va retrage din alegeri, iar vicepreședintele Kamala Harris va fi candidatul din partea democraților.

Donald TRUMP, FOSTUL PREȘEDINTE AL STATELOR UNITE ALE AMERICII: „-Cum am făcut față dezbaterii din acea noapte? 
-Minunat!
-Am dat cu piciorul în acea grămadă veche și ruptă de porcărie. El (n.red. -Joe Biden) a ieșit din cursă.
-Este adevărat?
-Da, eu l-am scos din cursă. Ceea ce însemnă că o vom avea pe Kamala. Cred că va fi mai bine. E atât de rea. E atât de patetică. E al naibii de rea. 
-Pur și simplu nu-mi pot imagina.
-Dar ți-l poți imagina pe acel bărbat (n.red. -Joe Biden) că are de-a face cu Putin și cu președintele Republicii Populare Chineze, acel om crud? Este un tip foarte dur. Tocmai au anunțat că el (n.red.- Joe Biden) cel mai probabil pleacă.”

Un sondaj realizat de Reuters arată că Michelle Obama, soția fostului președinte american Barack Obama, este singurul democrat care ar avea șanse să îl învingă pe Trump în luna noiembrie. Joe Biden le-a promis democraților să își demonstreze rapid aptitudinea pentru funcție. El va acorda mâine un interviu pentru postul ABC News şi Casa Albă a promis că va organiza o conferinţă de presă a preşedintelui săptămâna viitoare, două ocazii menite să arate că Biden se poate exprima fluent fără prompter. Totodată săptămâna viitoare, Biden  va găzdui zeci de lideri mondiali la summitul NATO de la Washington.