Doua avioane usoare, in care se aflau sapte persoane, s-au ciocnit vineri in aer, deasupra statului american Alaska. Toti pasagerii, printre care si un deputat local, si-au pierdut viata in urma coliziunii, au anuntat autoritatile, citate de dpa si Agerpres
 

Publicat:01.08.2020, 14:01

Într-unul din avioane se afla o singură persoană, un deputat local, iar în celălalt şase, a precizat Departamentul pentru siguranţă publică din Alaska. Ciocnirea a avut loc vineri dimineaţa (ora locală), în apropiere de aeroportul din Soldotna, la circa 100 km sud-vest de oraşul Anchorage.

Inițial, unul dintre pasageri a supravieţuit accidentului, dar a decedat în timpul transportului la spital, au menţionat autorităţile.

În avionul cu un singur ocupant se afla legislatorul Gary Knopp, în vârstă de 67 de ani, care era între altele şi instructor de zbor, în timp ce patru din celelalte victime erau persoane tinere, în vârstă de circa 20 de ani.

Administraţia federală pentru aviaţie şi Consiliul naţional pentru securitatea transporturilor din SUA au lansat o anchetă pentru a clarifica circumstanţele coliziunii, menţionează Xinhua.

Sursa: Digi24.ro