Specialiștii britanici din domeniul sănătății cer guvernului să interzică halba de bere, scrie știrileprotv.ro.

Publicat:20.09.2024, 13:51

Un studiu realizat cu participarea mai multor pub-uri din Marea Britanie a demonstrat că dacă licoarea e servită în pahare mai mici, consumul scade. Chiar cu un procent consistent: de 10 la sută.

Iar asta înseamnă o populație mai sănătoasă și, prin urmare, costuri mai mici pentru sistemul sanitar public, arată cercetarea.

Britanicii folosesc din secolul XVII halbe uriașe

Cei mai mulți britanici adoră să-și savureze berea în halbe uriașe, de aproape 570 de mililitri - și care sunt folosite încă din secolul al XVII-lea.

Specialiștii propun în schimb un pahar care conține două treimi din volum. Proprietarii de publuri sunt reticenți la idee, de teama că, servită în pahare mai mici, berea nu va mai fi la fel de tentantă și vânzările o vor lua la vale.

Citeste si :  Un băiețel de 12 ani i-a salvat viața tatălui său și a împușcat ursul de 90 de kilograme, în SUA: „Tot ce vedeam erau ghearele și colții lui” - FOTO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.