Fostul preşedinte american Barack Obama a cântat rap pe versurile piesei lui Eminem la un miting de susținere a Kamalei Harris. Mulțimea adunată în orașul Detroit a fredonat la unison cu Obama. Cu doar două săptămâni rămase până la ziua alegerilor, Donald Trump și Kamala Harris continuă să se întreacă în declarații, pentru a-i convinge pe votanții indeciși.  

Publicat:23.10.2024, 19:37

Un nou ping-pong de declarații dure între Donald Trump și Kamala Harris. Fostul președinte american s-a adresat alegătorilor din Carolina de Nord și a inclus din nou în discursul său ironii și atacuri la adresa rivalei.  

Donald TRUMP, CANDIDATUL REPUBLICANILOR LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE A SUA: „A fost intervievată în emisiunea „60 Minutes”. A ieșit atât de rău. Oare a băut? Ia droguri? Nu știu, n-am idee.”

Deși nu a organizat niciun eveniment public de campanie, Kamala Harris a dat interviuri. Vicepreședinta Statelor Unite a spus că echipa sa este pregătită să îl conteste pe Donald Trump dacă acesta încearcă să își declare prematur victoria în alegerile prezidențiale.

Kamala HARRIS, CANDIDATUL DEMOCRAȚILOR LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE A SUA: „Vorbim despre Donald Trump, o persoană care a încercat să anuleze alegerile libere și corecte, care încă neagă decizia oamenilor, care a incitat o mulțime violentă să atace Capitoliul Statelor Unite și 140 de polițiști au fost atacați. Unii au fost uciși.”

Pe de altă parte, echipa sa de campanie și-a trimis mai mulți reprezentanți-cheie să cucerească electoratul, inclusiv pe Barack Obama. Fostul președinte american a fost introdus pe scenă de Eminem. Primit cu urale în Detroit, orașul natal al rapperului, Obama a început la un moment dat să parafrazeze versurile artistului.  

Barack OBAMA, FOSTUL PREȘEDINTE SUA: „Am participat la o mulţime de mitinguri, aşa că de obicei nu am emoţii, dar m-am simţit într-un anumit fel odată intrat după Eminem. Observ că îmi transpiră palmele, mi se înmoaie genunchii, brațele sunt greoaie. A vomitat pe pulover pastele maică-sii. E emoționat, dar la suprafață pare calm și pregătit să arunce bombe, însă tot uită.”

Votul anticipat este în desfășurare în majoritatea statelor americane. Până acum, au fost contorizate aproape 20 milioane de buletine de vot. Sondajele continuă să arate că nu există un lider clar în cursa pentru Casa Albă.