Europa este lovită de vreme extremă. Franța este sub cod roșu și portocaliu de ploi. Un bărbat a murit la Paris după ce vântul puternic a doborât un copac, care a căzut pe el. Nici Italia nu a scăpat de furia naturii. Mai multe zone au fost complet inundate, iar două autostrăzi au fost închise peste noapte.

Publicat:18.10.2024, 16:31

Situaţia este critică în sud-estul Franţei. Imaginile arată mașini care sunt luate de puhoaiele, care au măturat totul în cale. Iar aproape 50 de persoane au rămas complet blocate într-un magazin din Givors după ce apele le-au înconjurat.

După ce în unele zone ploaia s-a oprit oamenii au revenit la casele lor, fiind șocați de au găsit.

Astăzi 34 de departamente se află sub cod portocaliu de vreme severă, iar alte 5 sub cod roşu. Aproape 900 de persoane au fost evacuate dintr-o regiunea, din cauza inundațiilor.

Și Italia a fost lovită de urgia naturii. Bătrânii italieni spun că nu au mai văzut așa de circa 50 de ani. Un clip video arată o cascadă formată din apa care s-a acumulat pe un pod.

Iar în această staţie, trenurile mai degrabă au plutit.

Imaginile filmate dintr-un elicopter arată mai multe regiuni de pe malul unui râu înghițite de ape. Pompierii au desfășurat operațiuni de căutare și salvare în zonele afectate. Acolo șuvoaiele au adus în casele oamenilor bucăți de lemn și mult alt gunoi.

Ploile vor continua şi astăzi. Cinci regiuni rămân sub cod portocaliu.