Un incendiu uriaș s-a produs într-o stațiune celebră din Turcia, acolo unde își petrec vacanța foarte mulți români. Flăcările care s-au extins rapid în mai multe zone din Kușadasî, amenință deja case și hoteluri. Probleme mari din cauza incendiilor de vegetație sunt și în Grecia, scrie digi24.ro.

Publicat:30.06.2024, 14:51

Speriați de flăcări, mulți turiști aflați în vacanță în Kușadasî au plecat imediat din zonă. Alții au rămas însă și speră ca pericolul să fie lichidat și să-și continue vacanța. 

Incendiile afectează și Grecia. O pădure aflată în apropiere de Atena a ars. Rafalele puternice de vânt au trimis fumul spre centrul capitalei elene, unde s-a simtit un miros de lemn ars. În toată țara, 40 de incendii de pădure au izbucnit de ieri dimineață, au anunţat pompierii.

„Este un fum foarte mare care a acoeprit Atena, Atena și restul Marii Egee, jumătate de Grecia. Riscul e mare pentru că bate vântul puternic”, a spus la Digi24 Nikos Koudonis, medic în Atena. 

„Din păcate, s-a întâmplat o explozie la un generator din apropierea de la zona respectivă. Din păcate echipajele de pompieri nu pot ajunge ușor la zona respectivă, e o zonă muntoasă”, a adăugat el.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.