In zonele afectate de cutremurele uriase din Turica oamenii traiesc drame inimaginabile. Salvatorii sositi din intreaga lume fac eforturi supraomenesti sa scoata de sub daramaturi supravietuitori. In Siria, o fetita de 7 ani, prinsa intre betoane care isi protejeaza fratiorul mai mic cu propriul corp a fost scoasa de salvatori de sub daramaturi dupa 36 de ore. „Scoate-ma de aici, voi face orice pentru tine”, il implora fetita pe omul care a gasit-o, scrie CNN, transmite digi24.ro

Publicat:08.02.2023, 10:17

„Scoate-ma de aici, voi face orice pentru tine”, reusesete sa spuna copila prinsa de ore bune intre placile de beton. „Voi fi slujitorul tau”, mai spune fata omului care a gasit-o. 

In imagini se vad doi copii, imobilizati de placile de beton care au cazut peste ei. Copila care are 7 ani si se numeste Mariam il are alaturi pe fratiorul ei, mult mai mic, si el prins intre daramaturi. In filmare se vad salvatorii ghemuiti intre daramaturile casei din Besnaya-Bseineh, un sat din Siria, incercand sa gaseasca o modalitate sigura de a-i scoate pe copii dintre betoane.

Barbatul care i-a gasit pe copii relateaza ca acestia par sa fie pe ramasitele unui pat, cel mai probabil copiii dormeau impreuna cand a inceput cutremurul. 

Numele copilului mai mic este Ilaaf, un nume islamic care inseamna protectie, a povestit ulterior tatal copiilor. 

Mustafa Zuhir Al-Sayed spune ca sotia si cei trei copii sai dormeau la primele ore ale zilei de luni, cand pamantul s-a zguduit cu un cutremur cu magnitudinea de 7,8, cel mai mare care a lovit regiunea in ultimul secol. 

„Am simtit ca pamantul tremura... si moloz au inceput sa cada peste capul nostru si am stat doua zile sub daramaturi”, a spus el. „Am trecut prin, un sentiment, un sentiment pe care sper ca nimeni nu trebuie sa simta.” 

Prins sub daramaturi, Al-Sayed a spus ca familia sa a recitat Coranul si s-a rugat cu voce tare ca cineva sa-i gaseasca. 

„Oamenii ne-au auzit si am fost salvati – eu, sotia mea si copiii. Slava Domnului, suntem cu totii in viata si le multumim celor care ne-au salvat”, a spus el. 

Videoclipul ii arata pe localnici aplaudand in timp ce Mariam si Ilaaf sunt transportati din daramaturi inveliti in paturi. Copiii au fost transportati la spital, unde primesc ingrijiri medicale.

Cu fiecare ora care trece, speranta de a gasi alti oameni care au supravietuit cutremurului devine din ce in ce mai mica din cauza temperaturilor foarte mici.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.