Imagini revoltătoare în Cisiordania. Mai mulți militari istrailieni au fost filmați în timp ce duceau un palestinian rănit pe capota unui vehicul militar. Responsabilii de la Tel Aviv au confirmat incidentul și au precizat că forțele sale au fost atacate, iar după ce au ripostat, au rănit bărbatul, care ulterior a primit îngrijirile medicale necesare. Între timp, în capitala Israelului a avut loc un protest uriaș cu peste 150 de mii de oameni, care cereau demisia guvernului, în frunte cu Benjamin Netanyahu. Vă avertizăm că urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.

Publicat:23.06.2024, 18:35

Această înregistrare video care a devenit virală pe rețelele sociale arată cum un bărbat este legat de capota unei mașini, în timp ce automobilul mergea pe străzile orașului Jenin din Cisiordania.

Scenele devim și mai șocante atunci când militarii israilieni trec pe lângă două ambulanțe fără să oprească pentru ca rănitul, plimbat de parcă ar fi un trofeu, să primească îngrijirile medicale de care avea nevoie.

Forțele de Apărare ale Israelului au confirmat incidentul. Armata israeliană a declarat că forțele sale au încălcat protocolul prin legarea unui palestinian rănit în fața vehiculului lor în timpul unui raid. Rănitul a fost în cele din urmă transferat în Semiluna Roșie pentru tratament. IDF a spus că incidentul va fi investigat. Pe frontul din Gaza, armata israeliană a mai comis un atac sângeros. Aproape 40 de palestinieni și-au pierdut viața în două bombardamente despre care Israelul susține că vizau un comandant Hamas.

Între timp, la Tel Aviv aseară a avut loc un protest uriaș, unde au participat peste 150 de mii de oameni. Numeroși protestatari purtau pancarte pe care scria „Ministrul crimei” și „Opriți războiul!”.

Zeci de mii de protestatari fluturau steaguri israeliene și cereau aducerea acasă a ostaticilor ținuți captivi în Fâșia Gaza. Conflictul actual dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent din 7 octombrie 2023, când au fost ucise aproximativ 1.200 de persoane, majoritatea civili.