Joy Saha, un fotograf in varsta de 26 de ani din Dhaka, Bangladesh, a surprins imagini unice cu muncitorii care lucreaza la o cariera de caramida din Narayanganj.
Fotografiile ii arata pe muncitorii care transporta caramizile grele, in conditii climatice greu de suportat, intr-o zona de aproximativ 20.000 de metri patrati.
Bangladesh, cu o populatie de 160 de milioane de locuitori, se urbanizeaza rapid. Cererea mare de materiale de constructie ieftine a facut ca productia de caramida cu plumb sa prospere. Astazi, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) spune ca in intreaga tara functioneaza aproximativ 8.000 de cuptoare de caramida, potrivit Al Jazeera.
Aproape toate caramizile sunt realizate folosind o tehnologie veche de 150 de ani. Solul este amestecat cu apa, „turnat” in caramizi folosind forme de lemn, apoi lasat sa se usuce la soare inainte de a fi ars in cuptoare traditionale. Procesul se face aproape in intregime manual.
Muncitori de toate varstele provin din zonele rurale ale Bangladeshului si, adesea, stau luni intregi pe campurile de caramida. Ei cara pe cap caramizi care cantaresc 20 de kilograme.
Muncitorii castiga in functie de cate caramizi produc sau transporta. Pentru cineva care lucreaza rapid, salariul pe saptamana poate fi in jur de 1500 de taka (20 de dolari).
De fiecare data cand un muncitor duce caramizi, ia un mic jeton de la barbatul asezat langa cuptor. La sfarsitul saptamanii, jetoanele sunt numarate si salariul lor este platit corespunzator.
Fabrica de caramida functioneaza doar in timpul sezonului „uscat” (in care nu ploua), ceea ce lasa milioane de muncitori someri pe o perioada de sase luni.
Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.