La București s-a discutat astăzi la cel mai înalt nivel despre provocările cu care se confruntă Moldova în contextul acţiunilor hibride ale Federaţiei Ruse. Problema a fost abordată la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de Preşedintele României, Klaus Iohannis. Totodată, Consiliul a analizat și riscurile în vederea gestionării eficiente a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Publicat:19.09.2024, 20:45

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, condusă de Preşedintele României, Klaus Iohannis a analizat astăzi, evoluţiile recente privind agresiunea Rusiei în Ucraina, dar și provocările cu care se confruntă Moldova în contextul acțiunilor hibride ale Federației Ruse.

“ Sunt provocări care necesită o gestionare atentă, coordonată din partea României și a partenerilor Chișinăului, inclusiv prin acordarea de sprijin adecvat. Aceste amenințări și riscuri determină, în aproape toate cazurile, implicații și pentru România. De aceea, obiectivul principal de politică externă al țării noastre în raport cu Republica Moldova este susținerea și asigurarea ireversibilității parcursului european, prin sprijinirea implementării reformelor și a politicilor publice necesare, pe baza Parteneriatului Strategic bilateral, consolidat.” se arată în comunicatul de presă publicat de Administrația prezidențială de la București.

La ședință de la Palatul Cotroceni s-a menționat despre faptul că România este susținătorul principal al Republicii Moldova prin furnizarea de asistență și soluții concrete, de la gaze la energie electrică, păcură, resurse umane și consultanță și este principală voce, care promovează agenda europeană a țării noastre.