Peste 70 de tornade au lovit centrul Statelor Unite. Oamenii din unele localități au fost evacuați, după ce au început să sune sirenele. Localnicii, dar și vănâtorii de furtuni au surprins imagini impresionante cu vârtejele uriașe întunecate care străbat cerul. Acestea au provocat pagube semnificative și au rănit cel puțin 3 oameni.

Publicat:27.04.2024, 08:53

Acestea sunt doar câteva din cele circa 70 de tornade care au lovit Nebraska și Iowa. În unele localități a sunat sirena, iar oamenii au fost evacuați.

Un camion s-a rasturnat din cauza vântului puternic adus de tornadă.

Imaginile publicate de localnici dar și de vânătorii de furtuni arată uriașe vârteje întunecate care străbat cerul, ridicând totul în calea lor.

O tornadă a trecut peste un tren care se oprise la vederea unui vârtej din zona prin care trecea.

Acesta este peisajul lăsat în urmă de zecile de tornade care au lovit Statele Unite ale Americii. Unele case au fost ridicate în aer și făcute bucățele, altele au avut noroc și au rămas doar fără acoperiș. Copacii din jur sunt goi, iar lucrurile oamenilor sunt împrăștiate peste tot.

Trei oameni au fost răniți, dar viaţa nu le este pusă în pericol, au declarat autorităţile americane. Tornadele, un fenomen meteorologic pe cât de impresionant, pe atât de greu de prezis, sunt relativ frecvente în Statele Unite, în special în zonele centrale şi de sud.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.