Proprietarii de Land Rover au luat măsuri extreme pentru a-și proteja mașinile scumpe, pe fondul creșterii furturilor în Londra, scrie știrileprotv.ro.

Publicat:28.06.2024, 11:40

Șoferii îngrijorați au început să își lege mașinile de copaci pentru a evita ca hoții să le fure, după ce infractorii au început să folosească sistemul de acces fără cheie al mașinilor, scrie Daily Mail.

O postare pe rețelele de socializare arată un Land Rover parcat pe o stradă rezidențială, cu un lanț de bicicletă înfășurat în jurul unui copac din apropiere și atașat la partea din spate a mașinii scumpe.

Lanțul foarte rezistent este înfășurat în jurul mașinii și al copacului de cel puțin două ori și este fixat cu un lacăt mare, în încercarea de a descuraja hoții.

Vehiculul de lux, care a fost supranumit la începutul acestui an „cea mai furată mașină din Marea Britanie", se confruntă în prezent cu o „criză de reputație”.

În încercarea de a scăpa de opiniile negative din presă, Jaguar Land Rover a anunțat luna trecută că intenționează să pună la dispoziție 1 milion de lire sterline pentru a ajuta poliția să prindă hoții de mașini, în timp ce încearcă să restabilească reputația vehiculelor sale.

Land Rover are trei dintre primele cinci cele mai furate modele de mașini din Marea Britanie, a arătat analiza MailOnline.

Datele DVLA au arătat că Lexus RX a fost cel mai furat model de mașină în 2023, dar modelele Velar, Sport și Range Rover standard au intrat toate în top cinci, Evoque al mărcii ocupând locul șase, iar Range Rover Discovery locul șapte.

Șefii companiei au negat informațiile conform cărora mașina ar fi vulnerabilă la furt și au declarat că banii investiți au fost folosiți pentru a sprijini operațiunile poliției în zonele cele mai afectate de furturi.

Însă proprietarii s-au plâns de faptul că asigurătorii le-au mărit dramatic primele sau chiar au refuzat să le acopere, ceea ce a dus la scăderea semnificativă a prețului vehiculelor de lux.

În ianuarie, imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat cum doi hoți au furat un Range Rover de 70.000 de lire sterline în câteva secunde. Cei doi s-au oprit lângă vehicul pe o motocicletă și au deschis geamul din față cu o rangă.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.