Turiştii care au ajuns astăzi în gara din Veneția au trebuit să cumpere un bilet de intrare de 5 euro pentru a se plimba pe faimoasele canale ale orașului. Taxa trebuie plătită de către toţi vizitatorii cu vârsta de peste 14 ani care intră în oraș, în zilele de sărbătoare și în weekenduri. Măsura are ca scop reducerea aglomeraţiei şi va fi valabilă până la jumătatea lunii iulie.

Publicat:25.04.2024, 19:12

În faţa elegantei staţii Santa Lucia, principalul punct de intrare în Veneția, a fost amenajat un ghişeu de bilete pentru a-i ajuta pe turişti. Unii vizitatori au salutat inițiativa, alții însă nu, în ciuda preţului modest.

“Nu știu dacă este mai bine, dar sunt aici și cred că este bine. Poate fi o șansa pentru oraș, pentru a aduna bani și a investi.”

“Noi petrecem mult timp vizitând Italia și dacă vor pune câte 5 euro taxa pentru oraș, cred că va fi prea mult.”

“5 euro nu este atât de mult deoarece au avut mai multe probleme cu prea multă poluare, prea mulți turiști și apa murdară.”

Taxa de intrare de 5 € se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie şi 14 iulie în weekenduri și sărbători.

“- Eu nu sunt împotrivă.
- Cred că are sens.
-Eu am plătit. E frumos aici și am plătit 5 euro. 
-Ce beți?
-Limoncello. Suntem din Chicago și trebuie să încercăm de toate.”  

Veneţia devine astfel primul oraş turistic din lume care percepe o taxă de intrare, asemenea unui parc de distracţii. Cei care nu respectă regulile riscă amenzi cuprinse între 50 şi 300 de euro. Anterior orașul, care este unul dintre cele mai vizitate din lume, a interzis anterior accesul navelor de croazieră gigantice în centrul său istoric. În plin sezon, 100.000 de turişti dorm în Veneţia, pe lângă zecile de mii de vizitatori zilnici.