Potrivit unei știri de ultimă oră a Reuters, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a spus că există posibilitatea ca liderul Hamas , Yahya Sinwar, să fi fost „eliminat”. Reuters adaugă că armata israeliană verifică acest lucru, transmite The Guardian.

Publicat:17.10.2024, 16:27

*Știre în curs de actualizare

UPDATE 15:21

AP a raportat mai multe detalii despre rapoartele conform cărora liderul superior al Hamas, Yahya Sinwar, a fost ucis într-o operațiune militară în Gaza.

Armata a declarat într-o declarație joi că trei militanți au fost uciși în timpul operațiunilor din Gaza, fără a da detalii. A spus că identitățile celor trei nu au fost confirmate până acum, dar că „se verifică posibilitatea” ca unul dintre cei trei să fie Sinwar.

Se spunea că nu există semne că ostatici israelieni ar fi fost prezenți în clădirea în care au fost uciși cei trei militanți.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Hamas .

Sinwar a fost unul dintre arhitecții principali ai atacului Hamas asupra Israelului din 7 octombrie 2023. El a fost ales ca lider al grupului după asasinarea lui Ismael Haniyeh în iulie, într-o aparentă grevă israeliană în capitala iraniană Teheran.