Un conac istoric pentru 10 euro. Așa ceva rar găsești. Un fost agent imobiliar din Belgia a anunțat că oferă somptuoasă locuință drept premiu la o tombolă pe care tot el o organizează. Doritorii au trei luni la dispoziție să cumpere bilete. Dar, atenție, dacă nu vă strânge aproape de un milion și jumătate de euro, la cât este evaluat imobilul, bărbatul își rezervă dreptul să anuleze concursul și să le dea oamenilor banii înapoi

Publicat:02.05.2024, 21:21

Impozantul conac din secolul al 18-lea are 900 de metri pătrați, 12 dormitoare și 8 băi. Are o piscină și grădini atent îngrijite, întinse pe 6700 de metri pătrați. În prezent, fostul agent imobiliar închiriază în regim hotelier cinci camere din edificiul situat pe malul râului, Meuse, în provincia belgiană Namur.

Valère DUCHENNE, PROPRIETARUL CONACULUI: „Fac meseria asta de 35 de ani. Este adevărat că astăzi, ideea este să faci lucrurile altfel, dorința de a face altceva. Să faci meseria asta este foarte, foarte frumos, e foarte bine, este o meserie pasională.  Dar, după ce am făcut lucrurile într-un fel atât de mulți ani, am dorința să abordez vânzarea asta diferit.”

Găselnița este o tombolă cu bilete în valoare de zece euro. Jocul nu ține însă doar de noroc. Câștigătorii trebuie să răspundă și la două întrebări de cultură generală și să estimeze valoarea proprietății cât mai aproape de cea menționată în registrele statului. În plus, proprietarul își rezervă dreptul de a anula concursul dacă timp de trei luni nu strânge suma minimă stabilită de el.

Valère DUCHENNE, PROPRIETARUL CONACULUI: „În acest caz, participanții au două opțiuni, fie primesc banii înapoi pe bilet, fie sunt rambursați într-o modalitate pe care ei o aleg.”

O idee vehiculată este de a transfera biletele rămase către o altă tombolă, care să aibă drept miză un autoturism de lux.