Vladimir Putin și-a chemat aliații în Rusia. La summitul BRICS, care are loc în Kazani, au venit liderii din China, India, Turcia, dar și Africa de Sud. Rusia vrea să transmită mesajul că rezistă sancțiunilor și că încercările de a izola au eșuat. Asta în timp ce partenerii Moscovei îl îndeamnă pe Putin să găsească o soluție de a pune capăt războiului din Ucraina.  

Publicat:22.10.2024, 21:19

Putin se întâlnește cu aliații săi Brics pentru a arăta întregii lumi că presiunea occidentală nu funcționează. Kremlinul spune că summitul la care participă peste 20 de șefi de stat este este unul dintre „evenimentele de politică externă de cea mai mare amploare” din Rusia.

Vladimir PUTIN, PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI RUSE: „În Kazani, noi trebuie să luam mai multe decizii importante cu privire la dezvoltare și îmbunătățirea cooperărilor noastre pe viitor.”

Dornic să ușureze presiunea din cauza sancțiunilor occidentale, liderul de la Kremlin va spera să-i convingă pe membrii Brics să adopte o alternativă la dolar pentru plățile globale.

Siril RAMPHOSA, PREȘEDINTELE AFRICII DE SUD: „Considerăm Rusia un aliat și un prieten valoros, care ne-a sprijinit de la bun început."

Brics reprezintă Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Gruparea, denumită adesea o contrapondere a lumii conduse de Occident, s-a extins iar acum include Egiptul, Etiopia, Iranul și Emiratele Arabe Unite.  Națiunile Brics reprezintă 45% din populația globală. Adunate împreună, economiile membrilor reprezintă aproximativ 28% din economia globală.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.